Hummus er Midtøstens dip


Hummus kan kombineres i salater og til brød. Hummus kan spise som dip til pitabrød, i energisalat med spirer og som et mettende pålegg.
Hjemmelaget hummus er superbillig og gjør at du holder deg mett lenge.
Her er oppskriften på hummus:
500 g tørre kikerter (blir til ca 1 kg ferdig kokte kikerter)
4 dl av kokevannet
3-4 fedd hvitløk
400 g tahini
1 dl sitronjuice
1 stor ss havsalt
1 dl olivenolje
Legg kikertene i bløt over natten, skyll neste dag. Dekk med vann og la det koke i 1 time og et kvarter, kanskje enda mer. Hell av kokevannet, men behold 4 dl.
Ha alt i blender og kjør til purée.
Da har du ferdig hummus!

Husk alltid at du avkjøler bønner raskt. Ikke la det stå på benken og være lunkent lenge. Det nedsetter holdbarheten drastisk. Hvis du kjøler alt raskt ned og holder det kaldt, kan du regne 7-10 dager på kjøl.
Det er ganske lurt å skrive dato på krukken. Frys ned det du skjønner at du ikke får brukt når du ser at dato nærmer seg.
Her finner du flere oppskrifter fra Bente Westergaard!
Se også:Vil du bli varslet om oppskriftene på Facebook? Følg Framtiden i våre hender her.
Burger med sopp
Hummus

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!