
Horn med tacorester


I denne oppskriften er det brukt forskjellige typer mel. Mangler du noen av meltypene, så gjør ikke det noe. Bruk det du har, og juster med eventuelt mindre eller mer væske for å få riktig konsistens på deigen.
- 150 g siktet rugmel
- 200 g fibra fullkornsmel
- 100 g havrekli
- 200 g hvetemel
- 2 ts tørrgjær
- 1 ts salt
- 2 ss olivenolje
- 3 dl skummet kulturmelk
- 3 dl vann
- Tacorester
- Sesamfrø
Bland mel, gjær og salt i en bakebolle. Varm opp vann til 40 grader. Ha i vann, olje og kulturmelk. Elt godt. Dekk bakebollen med plast og et kjøkkenhåndkle, og la deigen heve i ca. 45 minutter til den har fått dobbel størrelse.
Ta deigen ut av bollen, og del den i tre. Kjevl ut hver deigdel til en runding. Bruk kniv og del hver runding i 8 snipper. Legg tacofyll på ytterdelen av hver snipp. Rull snippene utenfra og innover. Legg dem over på et bakepapirkledt stekeplate. La hornene etterheve.
Pensle hornene med melk eller vann, og strø over sesamfrø. Stekes på 250 grader i omlag 10-15 minutter til hornene er pent brune.
Server hornene sammen med en grønn salat. God middag!
Denne oppskriften er levert av baconlovergoesvegeterian.
Se også:
Guacamole
Frokosthorn