Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Hjemmelaget tomatsuppe

Det var med denne tomatsuppen jeg først fant ut at posesupper er tullete greier. Den er enkel og rask og lage, og smaker mye mye bedre.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Det var med denne tomatsuppen jeg først fant ut at posesupper er tullete greier. Den er enkel og rask og lage, og smaker mye mye bedre.


Jeg har laget denne tomatsuppen i årevis og den blir alltid godt mottatt når jeg lager den til andre. Her har jeg hatt oppi litt røde linser for å gjøre tomatsuppen litt mer mettende, men den kan godt sløyfes eller byttes ut med noe annet, for eksempel kikerter. Denne oppskriften tenker jeg gir nok tomatsuppe til 2-3 personer som et hovedmåltid, og til 4 om det er en forrett.

Ingredienser til hjemmelaget tomatsuppe:

2 bokser hermetiske tomater, hakkede
1 rød paprika eller eventuelt ferdiggrillet paprika på glass
Olje (oliven eller raps)
1 løk, hakket
2 hvitløksfedd, finhakket eller presset
1 liter vann + grønnsaksbuljong
1 dl tørre røde linser
Salt
Pepper

Til basilikumolje:
Blad av en halv basilikumplante
1 dl olivenolje
1/4 ts salt
1 krm pepper

Fremgangsmåte:

Hvis du skal grille paprikaen selv, starter du med dette. Del den i to sett i en stekeovn som er oppvarmet til 200 grader. La den stå i ca. 15 minutter eller til skinnet begynner å bli svart. Ta den ut, la den avkjøle og flå av skinnet.

Så  freser du løk og hvitløk i olje til løken er myk. Ha deretter oppi vann, buljong, tomater og grillet paprika. La suppen småkoke i 5 minutter. Dersom du ønsker det kan du kjøre suppen til en litt glattere konsistens med en stavmikser. Jeg liker å gjøre dette for da synes jeg konsistensen blir enda litt bedre.

Etter at du har jevnet suppen, har du opp i linsene og lar den småkoke i ca. 10-15 minutter til. Skal du servere med basilikumolje kjører du oljen og basilikumen i en foodprocessor til den er jevn. Til slutt: Smak til suppen med salt og pepper, og server!

Denne oppskriften på hjemmelaget tomatsuppe er levert av Kaja Østerud og hennes blogg Veganerliv.

Se også:
Ingrids rødbetesuppe
Fylt paprika i tomatsuppe

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -