
Halloweensuppe
Til helgen er det Halloween, og i år pynter vi med ca. tusen tonn gresskarlykter - bare i Norge. Etter festen havner dessverre det meste av denne gode maten rett i søpla. Hul i stedet ut innmaten, og lag en frisk og smaksrik gresskarsuppe.


Til helgen er det Halloween, og i år pynter vi med ca. tusen tonn gresskarlykter - bare i Norge. Etter festen havner dessverre det meste av denne gode maten rett i søpla. Hul i stedet ut innmaten, og lag en frisk og smaksrik gresskarsuppe.
Dette trenger du (til 4 personer)
- 2 løk
- 4 hvitløksfedd
- 500 gram gresskar
- 2 gulrøtter
- 1/2 ts malt spisskummin
- 1 ts. gurkemeie
- 1 ts malt ingefær (2 cm frisk ingefær)
- En liten knivsodd malt chili (1/4 frisk chili)
- 1,2 l vann
- 1 terning grønnsaksbuljong
- Frisk koriander
- Olje til steking
- Soyafløte eller kokosmelk
Slik går du fram
Finhakk løk og hvitløk, og stek det gyllent. Skjær av skallet og ta vekk frøene i gresskaret, og skjær det og gulrøtter i terninger. Ha grønnsakene i en kjele sammen med løken. Tilsett vann, buljong og krydder, og la det koke i 20 minutter. Bruk en stavmikser til å jevne suppen. Ha i fløten og kok opp en gang til. P.S.: Vær forsiktig med chilien, hvis små barn skal spise suppen.
Dryss gjerne over litt frisk koriander, når du serverer.
Du kan også grille gresskar i ovnen med en god marinade, eller bruke det i kaker, brød og paier.
Lykke til!
Se også:
Hokkaido suppe
Løksuppe
Her finner du flere kjøttfrie oppskrifter