Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til matkastelov!

361 000 tonn spiselig mat kastes årlig i Norge.
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

En varm gresskarsuppe smaker godt, når de små kommer hjem fra "knask eller knep-runden". (Foto: Liv Thoring)

Halloweensuppe

Til helgen er det Halloween, og i år pynter vi med ca. tusen tonn gresskarlykter - bare i Norge. Etter festen havner dessverre det meste av denne gode maten rett i søpla. Hul i stedet ut innmaten, og lag en frisk og smaksrik gresskarsuppe.

Til helgen er det Halloween, og i år pynter vi med ca. tusen tonn gresskarlykter - bare i Norge. Etter festen havner dessverre det meste av denne gode maten rett i søpla. Hul i stedet ut innmaten, og lag en frisk og smaksrik gresskarsuppe.



Dette trenger du (til 4 personer)

  • 2 løk
  • 4 hvitløksfedd
  • 500 gram gresskar
  • 2 gulrøtter
  • 1/2 ts malt spisskummin
  • 1 ts. gurkemeie
  • 1 ts malt ingefær (2 cm frisk ingefær)
  • En liten knivsodd malt chili (1/4 frisk chili)
  • 1,2 l vann
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • Frisk koriander 
  • Olje til steking
  • Soyafløte eller kokosmelk

 

Slik går du fram

Finhakk løk og hvitløk, og stek det gyllent. Skjær av skallet og ta vekk frøene i gresskaret, og skjær det og gulrøtter i terninger. Ha grønnsakene i en kjele sammen med løken. Tilsett vann, buljong og krydder, og la det koke i 20 minutter. Bruk en stavmikser til å jevne suppen. Ha i fløten og kok opp en gang til. P.S.: Vær forsiktig med chilien, hvis små barn skal spise suppen.

Dryss gjerne over litt frisk koriander, når du serverer.

Du kan også grille gresskar i ovnen med en god marinade, eller bruke det i kaker, brød og paier.

Lykke til!


Se også: 
Hokkaido suppe 
Løksuppe

Her finner du flere kjøttfrie oppskrifter




blog comments powered by Disqus