
Halloweensuppe
Til helgen er det Halloween, og i år pynter vi med ca. tusen tonn gresskarlykter - bare i Norge. Etter festen havner dessverre det meste av denne gode maten rett i søpla. Hul i stedet ut innmaten, og lag en frisk og smaksrik gresskarsuppe.


Til helgen er det Halloween, og i år pynter vi med ca. tusen tonn gresskarlykter - bare i Norge. Etter festen havner dessverre det meste av denne gode maten rett i søpla. Hul i stedet ut innmaten, og lag en frisk og smaksrik gresskarsuppe.
Dette trenger du (til 4 personer)
- 2 løk
- 4 hvitløksfedd
- 500 gram gresskar
- 2 gulrøtter
- 1/2 ts malt spisskummin
- 1 ts. gurkemeie
- 1 ts malt ingefær (2 cm frisk ingefær)
- En liten knivsodd malt chili (1/4 frisk chili)
- 1,2 l vann
- 1 terning grønnsaksbuljong
- Frisk koriander
- Olje til steking
- Soyafløte eller kokosmelk
Slik går du fram
Finhakk løk og hvitløk, og stek det gyllent. Skjær av skallet og ta vekk frøene i gresskaret, og skjær det og gulrøtter i terninger. Ha grønnsakene i en kjele sammen med løken. Tilsett vann, buljong og krydder, og la det koke i 20 minutter. Bruk en stavmikser til å jevne suppen. Ha i fløten og kok opp en gang til. P.S.: Vær forsiktig med chilien, hvis små barn skal spise suppen.
Dryss gjerne over litt frisk koriander, når du serverer.
Du kan også grille gresskar i ovnen med en god marinade, eller bruke det i kaker, brød og paier.
Lykke til!
Se også:
Hokkaido suppe
Løksuppe
Her finner du flere kjøttfrie oppskrifter
Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 35 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!