Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Gulrotsuppe

Gulrot og appelsin smaker fantastisk godt sammen, og her er de satt sammen i en gulrotsuppe. Pyntet er suppen også.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Gulrot og appelsin smaker fantastisk godt sammen, og her er de satt sammen i en gulrotsuppe. Pyntet er suppen også.

For å lage denne suppen trenger du:

125 g smør (evt margarin eller nøytral matolje)
500 g gulrøtter, skrelt og skåret i staver
1/2 ts salt
1/2 ts natron
4 dl appelsinjuice
10 g ferskrevet ingefær
1/2 ts karve, finhakket
 
Fremgangsmåte:

Smelt smør på middels sterk varme, ha oppi gulrøtter, salt og natron og rør godt rundt slik at det blander seg.
Stek på middels sterk varme til gulrøttene får litt farge, ca. 10-15 minutt.
Hell oppi de øvrige ingrediensene og la suppa småkoke på middels sterk varme i ca. 20 minutter.
Purér blandingen med en stavmisker og hell over i suppeskåler.

Garnityr:

Som du kan se på bildet over, har jeg lagd et mønster i suppe ved å bruke creme fraiche og fløte. Det var en måte å pynte supper og desserter på som var veldig populær på restauranter på 10-15 år siden, men jeg synes fremdeles det ser bra ut. Mange heller bare fløte oppi når de skal gjøre dette og blir frusterte over at det ikke ser bra ut.

Grunnen til dette er at konsistensen på den hvite creme fraiche/fløte-blandingen må være lik konsistensen til suppa. Dette oppnår du med å blande en desiliter eller to med litt kremfløte og rører det sammen. Det fineste resultatet får du med å ha blandingen over på en spruteflaske, men du kan også bruke en spiseskje og lage abstrakte mønstre. Hvis du vil at suppe skal se ut slik den gjør på bildet tegner du en spiral fra midten og utover og trekken en kniv gjennom strekene annenhver gang i motsatt rekkefølge.

Håper det smaker!

Denne oppskriften er levert av Hobbykokken.

Se også:
Mild gulrotrisotto
Kremet gulrotsuppe

Du flinner flere grønne oppskrifter i vår Kjøttfri mandag-blogg!
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -