Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til matkastelov!

361 000 tonn spiselig mat kastes årlig i Norge.
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

(Foto: Synøve Dreyer/Opplysningskontoret for frukt og grønt)
(Foto: Synøve Dreyer/Opplysningskontoret for frukt og grønt)

Gulrotsuppe med tall og bokstaver

Kjempegod gulrotsuppe med tall og bokstaver som er trykket ut av gulrot- eller sellerirotskiver. Både små og store vil elske denne suppen.
Kjempegod gulrotsuppe med tall og bokstaver som er trykket ut av gulrot- eller sellerirotskiver. Både små og store vil elske denne suppen.

Ingredienser


Kokk og matrådgiver Toril Gulbrandsen gir tips om kjøttfrie og velsmakende vintersupper.
  • 4 gulrøtter
  • 3 poteter
  • 2 skiver knollselleri
  • 1 løk
  • 8 dl grønnsakbuljong
  • 2 dl melk
  • 1 ss crème fraiche 10 %
  • 2 ss finhakket frisk kruspersille
  • salt og pepper

Slik går du frem:

Skrell gulrøtter, poteter og sellerirot. Rens løken.

Skjær noen tynne skiver av gulrøttene og trykk ut tall eller bokstaver av gulrot- og sellerirotskivene. (Bruk lekebokstaver og -former, små pepperkakeformer, eller bruk fantasien og en skarp kniv:)

Resten av gulrøttene og selleriroten skjæres i biter som kokes så vidt møre i kraft og melk.

Mos med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin. La suppen få et oppkok igjen.

Rør inn crème fraiche, og tilsett mer buljong om suppen er for tykk.

Grønnsaktallene eller bokstavene kokes for seg et par minutter og legges i den ferdige suppen sammen med finhakket kruspersille ved servering.

blog comments powered by Disqus