
Gulrotsuppe med ingefær
Denne suppen er fyldig og kremet, søt og spicy på samme tid og holder deg mett lenge.


Denne suppen er fyldig og kremet, søt og spicy på samme tid og holder deg mett lenge.
Dette trenger du til 4 porsjoner:
- En pose økologiske gulrøtter
- En stor bit ingefær
- 2 kinesiske hvitløk
- 1 buljongterning
- 1 ts salt
- 1 ts spiskummin
- 1/2 ts chili eller kajennepepper
- En neve friske urter
- Evt en skvett plantemelk/rømme
Slik går du fram
Del gulrøttene i biter og ha i en stor kjele med resten av ingrediensene. La ingefæren være i store stykker som du etter hvert kan plukke ut. Hell på vann så det såvidt dekker grønnsakene og gi det et oppkok. La det småkoke under lokk på lav varme til gulrøttene er møre.
Hell litt av vannet over i et litermål. På denne denne måten kan du enkelt justere tykkelsen på suppen ved å ha i så lite eller mye vann som du ønsker. Jeg liker suppene mine tykke. Ta ut ingefærbitene og mos resten med en stavmikser. Mos så inn en og en ingefærbit mens du smaker deg fram. Jeg brukte alle fire, men det er ikke sikkert du vil ha like mye i. Nå kan du også tilsette resten av vannet om du vil ha suppen tynnere. Rør inn krydderne og evnt en lite skvett med plantemelk for en rundere smak.
Server med hvitløksbrød og ristede pinjekjerner eller grønnkål stekt i litt olje og hvitløk. Nam!
Denne oppskriften er levert av Adele Holt-Iversen.
Se også:
Fransk grønn potetsuppe
Squashsuppe med persille

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!