Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Grove pannekaker fylt med sjampinjong og spinat

Det er viktig å kose seg litt i hverdagene. Derfor: Her er oppskrift på pannekaker som er både sunne, grove og velsmakende!


Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Det er viktig å kose seg litt i hverdagene. Derfor: Her er oppskrift på pannekaker som er både sunne, grove og velsmakende!



Du trenger:

Til pannekakerøre:

1,5 dl sammalt hvete fin og 1,5 dl speltmel fin eller 3 dl fullkornsmel
1 ts salt
5 dl melk, økologisk
4 stk egg, økologisk

Til fyll:

300 g sjampinjong
En kopp frossen spinat, eller 100-150 g fersk spinat
3 ss tomatpuré
3 dl soppsaus (jeg bruker bare posesaus her, litt latskap)
ca. 0,5 dl hvitvin
Salt, pepper, muskat

Evt. ost eller revet topping til gratinering    

Slik gjør du med pannekakerøren:

Bland mel og salt i en bolle. Rør gradvis inn melk og visp inn egg. La røren svelle i kjøleskap minst 1/2 time, gjerne mer. Stek pannekakene i litt olje eller smør.

Fyll:

Kutt sopp og stek den i litt olje. Når soppen er gyllen tilsetter du spinat. Hvis du bruker fersk spinat skal du steke det videre til spinaten har falt sammen.

Lag saus etter anvisning på pakken. La den koke litt ekstra lenge så den får en tykkere konsistens. Tilsett tomatpuré og en skvett hvitvin. Tilsett soppen og spinaten. Smak til med salt, pepper og muskat.

Smør en ildfast form. Nå har du to muligheter, begge er veldig gode:

1.    Legg pannekaker og fyll lagvis i formen, topp med ost eller topping.
2.    Legg pannekakene side om side i formen, legg i rikelig med fyll, rull dem sammen og topp med ost eller topping.

Hvis det blir noe fyll til overs kan du spare det og servere ved siden av pannekakene.

Gratiner pannekakene midt i ovnen på 225c i ca. 15 min, eller til osten er gyllen. Server gjerne med frisk salat.

Du får 4 fylte pannekaker.
Det tar 1 time + ca. 45 min.
Oppskriften er Lakto- ovo- vegetar.
Server gjerne med frisk salat.

Vegetarbloggen har oppskrift på grove veganpannekaker. For å gjøre fyllet vegansk kan du bytte ut kumelk og fløte med f.eks. soyamelk og havrefløte, og bruke en vin som er vegansk.


Tips #1: Lag pannekakerøra dagen i forveien, så får du en ting mindre å tenke på når middagen skal lages. Du kan evt. lage dobbel porsjon og steke grove pannekaker til frokost eller kvelds :-)

Tips #2: Hvis det skal melk i sausen kan du bytte ut 1 dl av melka med 1 dl fløte.

Tips #3: For å gjøre pannekakene enda mer mettende kan du tilsette 1/2 - 1 dl havregryn i røra.

Denne oppskriften er levert av Maria Uldahl og hennes blogg Kjøttfri 52.

Se også:
Grønne pannekaker med grønnsaks og ostefyll
Frokostlapper med bønnespirer

 

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -