
Grove bananpannekaker
Denne oppskriften er litt sunnere enn en del andre pannekakeoppskrifter, med grovt mel, havregryn og banan, og uten sukker, men de er fremdeles knallgode!


Denne oppskriften er litt sunnere enn en del andre pannekakeoppskrifter, med grovt mel, havregryn og banan, og uten sukker, men de er fremdeles knallgode!
Jeg har brukt palmesukker her, og har du ikke det kan du bare bruke vanlig sukker, eller det søtningsmiddelet du liker best. På grunn av bananen er de ganske søte uansett, så om du vil kan du også prøve å sløyfe søtningen helt. De passer perfekt til en lang og bedagelig sommerferiefrokost, helst med rørt bringebærsyltetøy.
Ingredienser:
1 banan
2 dl siktet hvetemel
0,5 dl sammalt grovt hvetemel
0,5 dl havregryn
2 ts bakepulver
2 ts palmesukker
Et dryss med vaniljepulver eller 1 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
3 dl soyamelk
2 ss rapsolje
Fremgangsmåte:
Mos bananen først med en gaffel. Så blander du i soyamelken. Så blander du alt det tørre i en egen bolle, før du til slutt tilsetter bananblandingen og oljen. La røren stå i 15-20 minutter før du begynner å steke. Bruk rapsolje (eller en annen smaksnøytral olje) eller vegansk smør og stek opp små pannekaker på middels høy varme.
Server gjerne med hjemmelaget tomatsuppe!
Denne oppskriften er levert av Kaja Østerud og hennes blogg Veganerliv.
Se også:
Grove pannekaker fylt med sjampinjong og spinat
Grønne pannekaker med grønnsaks og ostefyll

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!