
Grønne grillburgere
Gode burgere trenger ikke være laget av dyr. Ikke de du legger på grillen heller.


Gode burgere trenger ikke være laget av dyr. Ikke de du legger på grillen heller.
Mange syns grill og vegetarmat er en vrien kombinasjon. Greit nok, det fungerer fint å grille grønnsaker, men hva med selve hovedretten? Hva kan erstatte kjøttstykket?
Kjøttfrie burgere er et nærliggende alternativ, men veggisburgere kan være en utfordring på grillen. Det er mange av dem som ikke er faste nok i konsistensen til å tåle røff behandling på en grill.
Men det fins unntak. Vi har fått Jane Johansen, kvinnen bak VeganMisjonen som ble kåret til årets matblogg i 2014, til å hjelpe oss å finne de gode alternativene. Hun foreslår to:
- Big Mock: Burger med bl.a valnøtter, solsikkefrø, løk og hvitløk. Bundet sammen med glutenmel, som gir en fast og fin deig. Her er oppskriften!
- Grillburger: Kikerter (kun bløtlagt, ikke kokt), soltørket tomat, løk, hvitløk og masse godt krydder. Oppskriften finner du her!
- Frister ingen av dem? Sjekk ut en av de 34 andre burgerne til VeganMisjonen, eller prøv en av burgerne i Framtiden i våre henders oppskriftsarkiv.

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!