Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Grønn grateng

Her er en ekte grønn grateng. Det er både sunnere og mindre arbeid å lage enn en pai.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Her er en ekte grønn grateng. Det er både sunnere og mindre arbeid å lage enn en pai.

Jeg har min egen, hjemmelagde teori som sier at for optimal helse, er mennesket helt avhengig av mye grønt.Jeg har min egen, hjemmelagde teori som sier at for optimal helse, er mennesket helt avhengig av mye grønt.

Tomatsalat er godt til denne grønne gratengen, av skikkelig søte, fullmodne tomater, din beste olivenolje, og rikelig med havsalt. Du kan lese min oppskrift på tomatsalat her.

Dette trenger du for å lage en grønn grateng:

Grønt fyll

200 g fenikkel eller løk. Fenikkel skjæres i småbiter og forvelles. Løk stekes litt.
400 g spinat. Eller nesle og skvallerkål hvis det er sesong. Dette kjøres på foodprofessor, trenger ikke å dampes ned.

Eggestand

3 (økologiske) egg
1,5 dl kremfløte
1,5 dl øko lettmelk
2 små ts vitam kørnig buljong
1 ss tørket estragon eller andre urter
Revet skall av økologisk sitron
Litt sitronsaft

I tillegg: 150 gram ost til gratinering

Fremgangsmåte:

Eggestanden piskes sammen og helles over grønnsakene. Klapp grønnsakene godt nedi eggestanden, de skal ikke stikke opp, da svir de.

Strø på ost, stek den langt nede i ovnen på 225 grader i 30-40 min. Bruker du varmluft, blir det 170 grader.

Se også:
Salat med fiken og eple
Grateng med potet,spinat og brokkoli