Grønn grateng
Her er en ekte grønn grateng. Det er både sunnere og mindre arbeid å lage enn en pai.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Her er en ekte grønn grateng. Det er både sunnere og mindre arbeid å lage enn en pai.

Tomatsalat er godt til denne grønne gratengen, av skikkelig søte, fullmodne tomater, din beste olivenolje, og rikelig med havsalt. Du kan lese min oppskrift på tomatsalat her.
Dette trenger du for å lage en grønn grateng:
Grønt fyll
200 g fenikkel eller løk. Fenikkel skjæres i småbiter og forvelles. Løk stekes litt.
400 g spinat. Eller nesle og skvallerkål hvis det er sesong. Dette kjøres på foodprofessor, trenger ikke å dampes ned.
Eggestand
3 (økologiske) egg
1,5 dl kremfløte
1,5 dl øko lettmelk
2 små ts vitam kørnig buljong
1 ss tørket estragon eller andre urter
Revet skall av økologisk sitron
Litt sitronsaft
I tillegg: 150 gram ost til gratinering
Fremgangsmåte:
Eggestanden piskes sammen og helles over grønnsakene. Klapp grønnsakene godt nedi eggestanden, de skal ikke stikke opp, da svir de.
Strø på ost, stek den langt nede i ovnen på 225 grader i 30-40 min. Bruker du varmluft, blir det 170 grader.
Se også:
Salat med fiken og eple
Grateng med potet,spinat og brokkoli