
Grillburger


Oppskriften kommer fra Basisk mat.
Dette trenger du:
- 2 mellomstore søtpoteter, delt i biter og kokt
- 1 medium gul løk, oppdelt
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1/4 til 1/2 rød cayennepekker (fersk), eller 1/2 ts tørket cayennepepper (smak til)
- 1 flat ss spisskummen
- 1 toppet teskje røkt paprikapulver (eventuelt vanlig paprikapulver)
- 1 flat ts ingefærpulver
- 3 dl ferdig kokte røde bønner/kidneybønner
- Salt og pepper
- 2-3 dl quinoaflak
Slik går du fram:
Kok søtpotetene. Stek løk og hvitløk sammen med krydderet. Ha de kokte søtpotetene og løkfyllet og mesteparten av de kokte bønnene i en foodprocessor, eller mos det i en stavmikser.
Bland inn resten av de hele bønnene. Tilsett quinoaflak til deigen får en konsistens som gjør det enkelt å forme burgere. Jo mer quinoa, jo fastere blir de. Smak til med salt og pepper.
Stek burgerne i raps- eller kokosolje på ganske høy temperatur til de blir brune. Server, eller frys ned så du har en lettvinn middag til en annen gang.

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!