
Gresskarsuppe
Gresskar kan brukes til mer enn å lage skumle lykter.


Gresskar kan brukes til mer enn å lage skumle lykter.
Halloween er rett rundt hjørnet, og halve Norge dekoreres med gresskarlykter. Dessverre er vi ikke like flinke til å lage mat av gresskar som vi er til å skjære ut ansikter i dem. Her er en oppskrift på en frisk og smaksrik gresskarsuppe, som dessuten er rask og enkel å lage.
- 500 gram gresskar
- 2 gulrøtter
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- ½ chili
- 1 dl. fløte
- 1,2 l grønnsaksbuljong eller kraft
- frisk koriander
- 2 ss smør
- 3 ss olivenolje
Slik går du fram:
Finhakk løk hvitløk og chili og fres det i en kjele med litt olje og smør. Skjær gresskar og gulrøtter i terninger og ha det i kjelen. Fres det i et par minutter.
Hell så over buljong, salte og la det koke i 20 minutter. Bruk en stavmikser til å jevne suppen. Ha i fløten og kok opp en gang til.
Smak til med salt og pepper. Dryss over frisk koriander ved servering. Bon apétit!
Denne oppskriften er levert av Vegetarmat.org.
Tips! Hvis du vil ha en helt vegansk suppe, kan du kutte ut smøret, og bytte ut fløten med soya- eller havrefløte.
Se også:
Hokkaido suppe
Løksuppe

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!