Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Gresskarsuppe

Gresskar kan brukes til mer enn å lage skumle lykter.

Lag en frisk og fargesterk gresskarsuppe av Halloween-gresskaret! (Foto: Stein / Vegetarmat.org)
Lag en frisk og fargesterk gresskarsuppe av Halloween-gresskaret! (Foto: Stein / Vegetarmat.org)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Gresskar kan brukes til mer enn å lage skumle lykter.

Halloween er rett rundt hjørnet, og halve Norge dekoreres med gresskarlykter. Dessverre er vi ikke like flinke til å lage mat av gresskar som vi er til å skjære ut ansikter i dem. Her er en oppskrift på en frisk og smaksrik gresskarsuppe, som dessuten er rask og enkel å lage.

Dette trenger du:
  • 500 gram gresskar
  • 2 gulrøtter
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ chili
  • 1 dl. fløte
  • 1,2 l grønnsaksbuljong eller kraft
  • frisk koriander
  • 2 ss smør
  • 3 ss olivenolje

Slik går du fram:

Finhakk løk hvitløk og chili og fres det i en kjele med litt olje og smør. Skjær gresskar og gulrøtter i terninger og ha det i kjelen. Fres det i et par minutter.

Hell så over buljong, salte og la det koke i 20 minutter. Bruk en stavmikser til å jevne suppen. Ha i fløten og kok opp en gang til.

Smak til med salt og pepper. Dryss over frisk koriander ved servering. Bon apétit!

Denne oppskriften er levert av Vegetarmat.org.

Tips! Hvis du vil ha en helt vegansk suppe, kan du kutte ut smøret, og bytte ut fløten med soya- eller havrefløte.

 

Se også:
Hokkaido suppe
Løksuppe

 

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!