
Gresk pai
Pai med tomat, fetaost og oliven gir deg herlig en smak av Hellas. Pai er enkelt og raskt og kan fylles med så mangt. Denne er uten den vanlige eggeblandingen.


Pai med tomat, fetaost og oliven gir deg herlig en smak av Hellas. Pai er enkelt og raskt og kan fylles med så mangt. Denne er uten den vanlige eggeblandingen.
Ingredienser:
1 boks cherrytomater (15-20 stk)
10 oliven
1 rødløk
100 g fetaost
Olivenolje
Timian
3 plater butterdeig/evt. paibunn under
Paibunn:
200 g. hvetemel
125 g smør
2 ss kaldt vann
Salt
Tin butterdeigen (eller se oppskrift på paibunn under) og kjevle dem ut slik at de passer i paiformen, prikk med en gaffel. Kutt cherrytomater i to, skjær oliven i ringer, kutt opp rødløk i skiver og ha det ut over butterdeigen. Smuldre så over fetaost, strø over timian og ha over litt god olivenolje til slutt.
Stekes på 200°C i 20 minutter.
Serveres med en grønn salat.
Paibunn:
Bland ingrediensene i en bolle eller kjøkkenmaskin. Kjevle deigen tynt ut og dekk paiformen med den. Tilpass den til formen og fjern overflødig deig. Sett kaldt i 20-30 minutter. Prikk bunnen med en gaffel før du forsteker den nederst i ovn på 200°C i ca. 8-10 min.
Denne oppskriften er levert av vegetarmat.org.
Se også:
Gresk couscoussalat
Gresk briam

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!