Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Gresk briam

Briam er den greske versjonen av ratatouille, en rett med ovnsstekte grønnsaker og tomatsaus som serveres til både lunsj, middag og kvelds i Hellas. Den er like god både varm og kald. Ha godt brød og fetaost ved siden.
En smak av Hellas.
En smak av Hellas.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Briam er den greske versjonen av ratatouille, en rett med ovnsstekte grønnsaker og tomatsaus som serveres til både lunsj, middag og kvelds i Hellas. Den er like god både varm og kald. Ha godt brød og fetaost ved siden.
Dette trenger du:

4 poteter, faste
2 squash
1 aubergine
1 løk
4 fedd hvitløk
2 ts oregano
700 g hakkede tomater
1 dl olivenolje
2 dl vann
1 liten bunt bladpersille
½ sitron, saften

Slik gjør du:

Skjær poteter, squash og aubergine i skiver og løk i båter. Ha det i en langpanne. Sett ovnen på 180°C.  Hakk opp persille, rasp hvitløk på et rivjern (den fine siden) og ha det sammen med tomatsaus i en bolle. Rør inn vann, olivenolje, sitronsaft og oregano. Salte og pepre etter smak. Hell det over grønnsakene og dekk pannen med aluminiumsfolie. Sett det i ovnen og la det stå i 45 minutter før du tar av folien. La det da stå ytterligere 30 minutter uten folien. Avkjøl i 10 minutter og server med fetaost og brød.

Denne oppskriften er levert av Kine Kronkvist og bloggen vegetarmat.org.

Se også:
Falafel med agurksalat
Gresk bondesalat

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!