
Gresk briam


4 poteter, faste
2 squash
1 aubergine
1 løk
4 fedd hvitløk
2 ts oregano
700 g hakkede tomater
1 dl olivenolje
2 dl vann
1 liten bunt bladpersille
½ sitron, saften
Slik gjør du:
Skjær poteter, squash og aubergine i skiver og løk i båter. Ha det i en langpanne. Sett ovnen på 180°C. Hakk opp persille, rasp hvitløk på et rivjern (den fine siden) og ha det sammen med tomatsaus i en bolle. Rør inn vann, olivenolje, sitronsaft og oregano. Salte og pepre etter smak. Hell det over grønnsakene og dekk pannen med aluminiumsfolie. Sett det i ovnen og la det stå i 45 minutter før du tar av folien. La det da stå ytterligere 30 minutter uten folien. Avkjøl i 10 minutter og server med fetaost og brød.
Denne oppskriften er levert av Kine Kronkvist og bloggen vegetarmat.org.
Se også:
Falafel med agurksalat
Gresk bondesalat

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!