Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Fylt paprika

Fylt paprika er veldig godt, enkelt å lage, og krever verken særlig mye arbeid eller tid.

Enklere enn du tror og supergodt: Paprika fylt med vegetarfarse, urter og fetaost. (Foto: Kristina Uldahl)
Enklere enn du tror og supergodt: Paprika fylt med vegetarfarse, urter og fetaost. (Foto: Kristina Uldahl)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Fylt paprika er veldig godt, enkelt å lage, og krever verken særlig mye arbeid eller tid.

Du kan fylle dem med nesten hva som helst, og i denne oppskriften har jeg valgt å bruke løk, fetaost, vegetarfarse og deilige urter som får godgjøre seg i litt fløte. Resultatet blir helt fantastisk!

Dette trenger du (til 4 porsjoner):

  • 300 - 400g soyafarse (selges i mange dagligvarebutikker - sjekk hvilke her)
  • 4 store paprika
  • 2-3 dl fløte
  • 1 løk
  • 2-4 hvitløksfedd
  • Vårløk
  • 1/2 - 1 chili (ta ut frøene for mild smak)
  • 200 - 300g fetaost
  • Gulost
  • En bunt friske urter (som basilikum)
  • Salt & pepper

Mais eller ris er også veldig godt å ha i paprikaen sammen med dette. For en rikere smak kan du tilsette revet parmesan eller liknende ost i sausen.

Slik går du fram:

Skjær av toppene på paprikaene (spar på dem) og rens for frø. Ha noen biter fetaost i bunnen av hver paprika. Du kan også ha litt gulost om ønskelig.

Hakk løk, hvitløk og chili og stek dette sammen med färsen/kjøddeigen i litt smør eller olje. Smuldre resten av fetaosten over og smak til med salt, pepper og revet friske urter. Hell så over fløte og la alt dette stå å godgjøre seg litt. Til slutt klipper du litt vårløk over.

Ha paprikaene i en ildfast form og fyll dem med sausen. Avslutt med revet ost og sett paprikatoppen på plass.

Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 20-30 min til osten er smeltet og begynner å bli gyllen.

Server med en god salat, deilig brød og ris, pasta eller bakte potetbåter.

Her finner du flere kjøttfrie oppskrifter!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 35 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!