Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Fylt paprika

Fylt paprika er veldig godt, enkelt å lage, og krever verken særlig mye arbeid eller tid.

Enklere enn du tror og supergodt: Paprika fylt med vegetarfarse, urter og fetaost. (Foto: Kristina Uldahl)
Enklere enn du tror og supergodt: Paprika fylt med vegetarfarse, urter og fetaost. (Foto: Kristina Uldahl)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Fylt paprika er veldig godt, enkelt å lage, og krever verken særlig mye arbeid eller tid.

Du kan fylle dem med nesten hva som helst, og i denne oppskriften har jeg valgt å bruke løk, fetaost, vegetarfarse og deilige urter som får godgjøre seg i litt fløte. Resultatet blir helt fantastisk!

Dette trenger du (til 4 porsjoner):

  • 300 - 400g soyafarse (selges i mange dagligvarebutikker - sjekk hvilke her)
  • 4 store paprika
  • 2-3 dl fløte
  • 1 løk
  • 2-4 hvitløksfedd
  • Vårløk
  • 1/2 - 1 chili (ta ut frøene for mild smak)
  • 200 - 300g fetaost
  • Gulost
  • En bunt friske urter (som basilikum)
  • Salt & pepper

Mais eller ris er også veldig godt å ha i paprikaen sammen med dette. For en rikere smak kan du tilsette revet parmesan eller liknende ost i sausen.

Slik går du fram:

Skjær av toppene på paprikaene (spar på dem) og rens for frø. Ha noen biter fetaost i bunnen av hver paprika. Du kan også ha litt gulost om ønskelig.

Hakk løk, hvitløk og chili og stek dette sammen med färsen/kjøddeigen i litt smør eller olje. Smuldre resten av fetaosten over og smak til med salt, pepper og revet friske urter. Hell så over fløte og la alt dette stå å godgjøre seg litt. Til slutt klipper du litt vårløk over.

Ha paprikaene i en ildfast form og fyll dem med sausen. Avslutt med revet ost og sett paprikatoppen på plass.

Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 20-30 min til osten er smeltet og begynner å bli gyllen.

Server med en god salat, deilig brød og ris, pasta eller bakte potetbåter.

Her finner du flere kjøttfrie oppskrifter!