Falafel er Midtøstens hamburger


Falafel er lyse på smak. Du kan jo også lage litt hummus til neste dag med det samme du er i gang – eller som tilbehør til falafel.
Slik lager du falafel av kokte kikkerter:
250 g kikkerter. Disse legges i masse vann over natten. OBS: sorter grundig bort alle steiner, de finnes. Så skylles godt, kokes til møre i usaltet vann i 1 time. Kjøres til puré i food processor. Spe med ca en halv dl. av kokevannet om det trengs.
Så tilsetter du:
1 ts havsalt
0.7 dl hvetemel
Litt chilipulver
100 g finhakket løk helt til slutt.
Slik lager du falafel av bløte, rå kikkerter:
250 g kikkerter i bløt over natten i masse vann. Skyll.
Noen skiver lyst brød, gjerne pitabrød/loff legges i bløt. Ca 250 g ferdig bløtet
Kjør bønner og brød på food processor til mos.
Tilsett:
2 ts havsalt
1 fedd presset hvitløk
100 g finhakket løk/purre/gressløk om du vil
Når du skal steke falafel, må du spa ut med skje og form til små kaker. De detter lett fra hverandre hvis de er for store. Trykk dem ned i en skål sesamfrø. Sesamfrø gir en god stekeskorpe og god smak.
Stek på moderat varme – som om det var fiskepinner – i maisolje eller olivenolje. Her synes jeg nok man kan forsvare å bruke teflonpanne.
Se også:
Den røde gryte
Nydelige valnøttburgere

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!