Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Ertesuppe med mynte og parmesankjeks

Jeg elsker den friske smaken av mynte som gjør seg godt i alt fra mojitos til thairetter, indiske curryer, -eller som overraskende spiss på en ellers enkel ertesuppe.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Jeg elsker den friske smaken av mynte som gjør seg godt i alt fra mojitos til thairetter, indiske curryer, -eller som overraskende spiss på en ellers enkel ertesuppe.

ertersuppe
Det eneste som er kjipt med mynte er at det koster 40 kroner for en plante og jeg føler jeg kan se hvordan hele organismen kneler ned for dø i det sekundet potta rører på kjøkkenbenken min. Hrmf.

Mitt hemmelige knep? Myntesaus!



Et glass myntesaus holder seg finfint i kjøleskapet i flere måneder. Jeg blander den inn i yoghurt for en kjapp raita, bruker den når jeg woker eller tar noen skjeer i gryta om jeg lager indisk (mynte piffer opp et ferdigglass med korma helt strålende!)

Denne suppa er så lett å lage at jeg pleier å pimpe den opp med hjemmelagde parmesankjeks. Det tar bare to minutter i stekeovnen, men hever hverdagssuppa til noe middagsselskapsverdig.

Håper dere også liker den!

ingredienserertesuppe

Du trenger:

  • Frosne erter
  • En potet
  • Vårløk
  • Mynte
  • Buljong
  • Og parmesan om du vil lage kjeks

 

Slik gjør du:

  1. Kutt vårløken og poteten i småbiter (du kan jevne med maizenna eller kikerter istedenfor om du foretrekker det, men jeg bruker altså en potet) og stek på middels varme i et par minutter. Ha i grønnsaksbuljong.
  2. La koke i fem minutter, eller til potetbitene er møre. Ha i frosne erter og et par teskjeer myntesaus. Kok videre i ett minutt.
  3. Mos i stavmikser. Juster med mer erter om suppa er for tynn, og mer mynte om du ønsker mer smak. Server med resten av vårløken og nykvernet sort pepper.

 

Lyst på parmesankjeks til?

  1. Skjær flak av parmesanen med en ostehøvel og legg med jevne mellomrom på et brett med bakepapir. (bra oppgave for et barn, men mine spiser alltid myyye fra lasset hvis jeg ikke følger med)
  2. Grill i ovnen på 220 grader eller til osten bobler. Det tar mellom 1-2 minutter, følg med så den ikke blir brent!
  3. La stivne i et par minutter og flytt over på en rist. Ferdig!

Mmmm… Cheezee!

Maten på bordet etter ti minutter, toppen! Like raskt som posesuppe det!

Tips: Hvis du ikke gidder lage parmesankjeks kan du istedet smuldre litt chevre oppi suppa. Smaker himmelsk, og krever om mulig enda mindre innsats. Kan det bli bedre nå på sommeren?

Se også:
Minestra di farro
Du ville,grønne

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -