Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Deilig kremet linsesuppe

Dette er en deilig kremet linsesuppe som passer godt på kalde dager. Suppen er laget med røde linser som er rike på fiber, proteiner viktige mineraler som jern og lave på kalorier. Kokosmelk gir den kremede konsistensen og en nydelig smak sammen med krydderet.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Dette er en deilig kremet linsesuppe som passer godt på kalde dager. Suppen er laget med røde linser som er rike på fiber, proteiner viktige mineraler som jern og lave på kalorier. Kokosmelk gir den kremede konsistensen og en nydelig smak sammen med krydderet.



Ingredienser:

2 ss olje
2 hvitløksfedd, hakket eller presset
1 løk, finhakket
1/2 ts gurkemeie
1 ts garam masala
1/2 ts chilipulver, evt. fersk chili
1 ts spisskummen
1 boks hakkede tomater
3-4 dl kokosmelk
150 gram røde linser, tørre
1 ts sitronjuice
1 terning med grønnsaksbuljong
6 dl vann
Salt (smakes til)
Fersk koriander

Fremgangsmåte:

Fres løk og hvitløk i olje, ha så oppi krydderblanding, tomater, kokosmelk, sitronjuice og linser. Deretter har du i vann og buljongterning og lar suppen koke opp. La den småkoke i 10-20 min. Smak så til med salt og dryss over fersk hakket koriander. Gir ca. fire porsjoner.

Denne oppskriften er levert av matblogger Kaja Østerud og henne sblogg Veganerliv.

Se også:
Linseboller i indisk saus
Linsesuppe


Du finner flere oppskrifter i vår Kjøttfri mandag-blogg.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!