Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 2286

BUTTER CHICKEN: Tradisjonell indisk rett der vi dropper både smør og kylling, men får et veldig fint resultat likevel.

Butter tofu

Butter chicken uten smør og uten kylling? Hvorfor ikke? Her marinerer vi tofu i den gode sausen før vi sprøsteker den i pannen. Server med ris og naan og du får et skikkelig festmåltid.
BUTTER CHICKEN: Tradisjonell indisk rett der vi dropper både smør og kylling, men får et veldig fint resultat likevel. (Foto: Mari Hult)
BUTTER CHICKEN: Tradisjonell indisk rett der vi dropper både smør og kylling, men får et veldig fint resultat likevel. (Foto: Mari Hult)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Butter chicken uten smør og uten kylling? Hvorfor ikke? Her marinerer vi tofu i den gode sausen før vi sprøsteker den i pannen. Server med ris og naan og du får et skikkelig festmåltid.

Retten har tradisjonelt sett blitt laget med forskjellige kombinasjoner av både krydder og andre ingredienser, her er min variant:

Ingredienser:

•    250 gram tofu
•    1 løk
•    1 kinesisk hvitløk
•    1 rød chili (bruk kashmiri om du har)
•    2 centimeter ingefær
•    1 tomat
•    Olje til steking
•    2 teskjeer korianderpulver
•    1 teskje garam masala
•    1 teskje gurkemeie
•    0,5 teskje nellik
•    2 spiseskjeer tomatpuré
•    1 desiliter usøtet soyamelk
•    1 spiseskje maisstivelse
•    1 desiliter hvetemel
•    Salt
•    1 desiliter cashewnøtter
•    Frisk koriander til servering

Framgangsmåte:

Skjær tofu i terninger med lengder på cirka 1,5 centimeter.

Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær. Skjær tomaten i terninger.

Varm opp litt olje i en panne og stek tofuterningene på alle sider til de er gylne.

Varm opp litt olje i en gryte og surr løk, hvitløk, chili og ingefær.  Ha i koriander, garam masala, grukemeie og nellik og la det surre videre i noen minutter, Hell på tomatbitter og tomatpuré og la det hele koke opp.

Skru ned varmen og la det småkoke under lokk i ti minutter.

Visp sammen soyamelk og maisstivelse i en liten bolle. Hell i cirka en desiliter av sausen fra gryten og visp inn.

Legg tofubitene over i sausen og la det marinere i minst ti minutter.

Bland sammen hvetemel og salt på en tallerken, og vend inn tofubitene slik at de blir helt dekkea av blandingen, Stek de videre i pannen, ha gjerne i litt ekstra varme.

Hell resten av marinaden over i gryten. Kjør nøttene til fint pulver i en kjøkkenmaskin eller blender og tilsett.

Smak til med salt. Visp godt mens sausen koker opp. Ha i tofubitene rett før servering.

Server butter tofu med frisk koriander, gjerne med ris og naan.

Se også:
Kikertsuppe med kokosmelk
Slik lager du din egen karri

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -