Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Blomkålburgere

Jeg har blitt interessert i å lage flere glutenfrie og soyafrie retter, og siden burger er det beste jeg vet var det greit å begynne med.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Jeg har blitt interessert i å lage flere glutenfrie og soyafrie retter, og siden burger er det beste jeg vet var det greit å begynne med.

Googlet litt rundt for å finne fine oppskrifter, og landet på denne bloggen. Dropper vi brødet er det lett glutenfritt, oppskriften bruker kikertmel i både burgere og løkringer. Smaken blir veldig god, og her har jeg laget en variant tilpasset norske forhold.

Tips: Vil du ha litt mer crispy løkringer kan du vende de i polenta før steking.

Ingredienser:

1,5 desiliter brune eller grønne linser
5 desiliter vann
1 teskje hvitløkspulver
1 teskje garam masala
1 teskje salt
0,5 blomkål
1 teskje løkpulver
0,5 teskje hvitløkpulver
1 teskje spisskummen
1 teskje chilipulver
Salt
3-4 spiseskjeer kikertmel
Olje til steking

Glutenfrie løkringer:

Eventuelt litt olje til smøring av form
1 gul løk
4 spiseskjeer kikertmel
0,5 teskje salt
0,5 teskje hvitløkpulver
2 teskjeer olje
0,5 desiliter vann

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en ildfast form.

Bløtlegg linsene i litt vann et par timer. Ha dem deretter over i en gryte sammen med fem desiliter vann, hvitløkspulver, garam masala og salt. Kok opp og la det småkoke under lokk til linsene er møre, dette tar mellom 20 og 30 minutter.

Riv blomkålet med et rivjern. Ha over i den ildfaste formen. Bak i ovnen i 10-15 minutter til det begynner å bli gylne topper. Ta ut av ovnen men la den stå på videre, skru den opp til 200 grader.

Ha linser, blomkål, løkpulver, hvitløkpulver, spisskummen, chilipulverog salt over i en bolle. Ha i kikertmelet og rør det hele sammen. Kjør massen jevn med en stavmikser. Dersom den er  for fuktig har du i litt mer kikertmel.

La massen stå i minst 20 minutter fram til steking. Lag løkringene i mellomtiden.

Når du er klar til å steke burgerne deler du massen inn i fire like store emner. Trill de til kuler og trykk de ned til de er mellom 1 og 1,5 centimeter tykke.

Varm opp olje til medium/høy varme i en panne og stek burgerne gylne på hver side, dette tar cirka ti minutter til sammen.

Glutenfrie løkringer:

Kle et stekebrett med bakepapir eller smør en ildfast form godt inn med olje.

Rens løken og skjær den i store ringer.

Visp sammen kikertmel, salt, hvitløkspulver, olje og vann i en liten bolle og vend løkringene godt i blandingen. Ha de over på stekebrettet eller den ildfaste formen og stek i ovnen til løkringene er gylne, dette tar cirka et kvarter.

Server burgere med salat, løkringer, eventuelt en god dressing og burgerbrød.

Denne oppskriften er levert av Mari Hult og Vegetarbloggen.

Se også:
Nydelige valnøttburgere
Sprøbakte rosmarinpoteter

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -