
Barnevennlig ris-spaghetti med tilbehør
Vermicelli eller ris-spaghetti er en av familiens mest populære middager. Og det beste med retten, er at den blir ferdig på ti minutter.


Vermicelli eller ris-spaghetti er en av familiens mest populære middager. Og det beste med retten, er at den blir ferdig på ti minutter.
Dette trenger du (til 4 personer)
- 2 små pakker vermicelli
- 3 egg
- Litt salt
- 2 ts. hot curry (indisk)
- 1 boks mais
- Soyasaus
- Olje til steking
Vermicelli får du kjøpt i internasjonale butikker. Her ser du alle ingrediensene i retten. (Foto Liv Thoring)
Slik går du fram
Kok opp en kjele med vann. Trekk kjelen av platen, og ha i vermicellien. Men obs! Den skal ikke koke. La den ligge i vannet i 3 minutter, og hell av vannet. Visp sammen eggene og litt salt i en kopp, og stek det som om du lager eggerøre. Når eggerøren er nesten ferdige, heller du over den kokte vermicellien og rører rundt og fordeler eggebitene. Dryss over currypulveret og soyasaus, rør rundt og smak om du syns den er passe krydret. Hell så over en boks maiskorn og rør rundt. La retten stå på platen et par minutter, slik at varmen fordeler seg jevnt.
Min favoritthummus
Dette trenger du:
Her ser du hovedingrediensene i hummus: Tahini til venstre og kikerter til høyre. Kikerter inneholder like mye proteiner som kylling. (Foto Liv Thoring)
- Et pappbeger kikerter
- 2 ss. Tahini (sesampasta)
- 1/2 ts. hot curry (indisk)
- 1/2 ts. malt spisskummin
- Salt og pepper
- Vann
Slik går du fram
Skyll kikertene grundig i pappen, og fyll opp begeret en siste gang med vann mens ertene er i. Når vannet står litt under toppen av ertene, har du riktig mengde. Hell alt sammen i en stavmikser. Ha i tahini og krydder, og kjør det på høy hastighet i et par minutter, til du har en god og jevn konsistens. Til slutt smaker du til med ønsket mengde salt og pepper og kjører mikseren ti sekunder til.
Stek de grønnsakene du har i kjøleskapet i en panne, og server dem ved siden av.
Lykke til!