Bakt italiensk squash med fyll


Dette er en enkel rett som smaker godt. Du tar en squash, deler den i to, huler ut og legger den i en langpanne. Så fyller du på med fyll. Oppskriften under er nok fyll til 16 halve squash.
For å lage fyll blander du:
150 g ferskt, lyst brød. Dette kjører du i food processor til smuler.
1 hel hvitløk , ca. 10 fedd som finhakkes.
2 løk som skal være grovhakket.
1 økologisk sitron hvor skallet raspes
1 dl sitronsaft
2 ss oregano.
2 poser reven parmesan = 40 g
1 ss havsalt
1 dl mild olje
Pynt gjerne med litt paprika eller tomater på toppen.
Legg fyllet i squashen. Stek dem stille og rolig, ikke varmluft, på 175 - 200 grader i 20-30 min. Ikke mer.
Sammen med dette kan du for eksempel ha ris, agurksalat med litt appelsinsaft. Rømme naturell. Gjerne en liten rødbetsalat med sitron og olivenolje for å vekke litt oppsikt i fargene.
Se også:
Tomater,urter og ost i ovn
Løk fylt med ratatouille

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!