
Aubergine masala
Aubergine er et funn for kjøttfrie oppskrifter med sin fyldige, aromatiske smak. Løk, nøtter og krydder framhever smaken. Ved steking forvandles den rare, svampaktige konsistensen til en saftig godsak som garantert blir en gjenganger på middagsbordet, når du først har oppdaget den.


Aubergine er et funn for kjøttfrie oppskrifter med sin fyldige, aromatiske smak. Løk, nøtter og krydder framhever smaken. Ved steking forvandles den rare, svampaktige konsistensen til en saftig godsak som garantert blir en gjenganger på middagsbordet, når du først har oppdaget den.
Dette trenger du (til fire personer):
- 2 store store løk
- 3 fedd hvitløk
- 4 never cashewnøtter
- 1 grønn chili
- 1 ss frisk ingefær
- 1 ts kardemomme
- 1 ts kanel
- 1 ts spisskummin
- 1/2 ts anisfrø
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts korianderpulver
- 2 ts svart pepper (smak til ønsket styrke)
- 2 store auberginer
- 2 tomater
- Olje til steking
- Vann etter ønske
Slik går du fram
Løk, hvitløk, nøtter, chilli og ingefær finhakkes og stekes gyllent sammen med krydder. Ha i tomatene og la dem bli møre.
Auberginene stekes for seg i biter. Du trenger ikke mye olje. Selv om det ser litt tørt ut, blir de helt fine. Vend dem slik at de blir stekt på begge sider. Bland alt sammen, og la det hele godgjøre seg litt på svak varme.
Serveres med kokt ris.
Lykke til!