Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Aubergine masala

Aubergine er et funn for kjøttfrie oppskrifter med sin fyldige, aromatiske smak. Løk, nøtter og krydder framhever smaken. Ved steking forvandles den rare, svampaktige konsistensen til en saftig godsak som garantert blir en gjenganger på middagsbordet, når du først har oppdaget den.

Indisk mat smaker godt uansett årstid. (Foto: Liv Thoring)
Indisk mat smaker godt uansett årstid. (Foto: Liv Thoring)

Aubergine er et funn for kjøttfrie oppskrifter med sin fyldige, aromatiske smak. Løk, nøtter og krydder framhever smaken. Ved steking forvandles den rare, svampaktige konsistensen til en saftig godsak som garantert blir en gjenganger på middagsbordet, når du først har oppdaget den.

 

Dette trenger du (til fire personer):

  • 2 store store løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 4 never cashewnøtter
  • 1 grønn chili
  • 1 ss frisk ingefær

  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts kanel
  • 1 ts spisskummin
  • 1/2 ts anisfrø
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts korianderpulver
  • 2 ts svart pepper (smak til ønsket styrke)

  • 2 store auberginer 
  • 2 tomater
  • Olje til steking
  • Vann etter ønske

Slik går du fram

Løk, hvitløk, nøtter, chilli og ingefær finhakkes og stekes gyllent sammen med krydder. Ha i tomatene og la dem bli møre.

Auberginene stekes for seg i biter. Du trenger ikke mye olje. Selv om det ser litt tørt ut, blir de helt fine. Vend dem slik at de blir stekt på begge sider. Bland alt sammen, og la det hele godgjøre seg litt på svak varme.

Serveres med kokt ris.

Lykke til!


Her finner du flere kjøttfrie oppskrifter



Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 35 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

Relaterte artikler