Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Leder Arild Hermstad i Framtiden i våre hender blogger om aktuelle miljøsaker. Bli med i debatten!

Jeg er medeier av Statoil. Og jeg skammer meg. 
Jeg setter meg på flyet til klimatoppmøtet i Durban i dag. Det er lett å tenke at den lange reisen ikke har noe for seg, og at møtet ikke kommer til å produsere noe som helst av konkrete resultater.
Marit Arnstad er nestleder i Statoils styre. Det må bety at hun går god for Statoils omfattende satsing på fossil energi i Nord-Amerika og for Statoils betalte medlemskap i American Petroleum Institute (API) som driver lobbykjør mot president Obamas energipolitikk.

I sitt andre liv er hun tillitsvalgt i Senterpartiet som i sitt program slår fast at klimaendringene er den største utfordringen verden står overfor.

Mener Arnstad at Statoils satsing på kanadisk tjæresand og selskapets medlemskap i API bidrar til å stanse klimaendringene?
Det går en lavkarbobølge over landet: Ja til biff og bacon – nei til pasta og brød. Ja til smør og fløte, nei til gulrot og kålrot.
I et tidligere blogginnlegg antydet jeg at norske myndigheter kanskje har verdens beste klimapolitikk, målt etter innsatsen utenfor landets grenser. Hvorfor kan du lese her.
I høst skal Framtiden i våre hender og Amnesty ha en stor kampanje hvor vi krever at norske bedrifter tar samfunnsansvar og ikke bryter menneskerettigheter. Vil du være med?
Statsbudsjettet som ble lagt fram den 6. oktober gir ingen svar på hva som skal få Norges klimautslipp til å gå nedover.
I dag har Framtiden i våre hender avslørt at storbanken Nordea investerer nordmenns sparepenger i atomvåpen.
Allerede på 70-tallet kom flere politikere med kritikk av den evige veksten. Siden den gang er kjøpekraften og forbruket i Norge doblet.
Dagbladets kommentator John Olav Egeland forklarer SVs valgnederlag med at partiet knapt har sakseierskap til noe sentralt politisk område utover miljøpolitikken. Jeg mener at en viktig grunn til SVs tilbakegang er at partiet har mistet eierskap til nettopp miljøpolitikken.
Trodde du miljøspørsmål var irrelevante i et lokalvalg? Tvert imot.
Statoils oljefunn på Aldous/Avaldsnes-feltet har fått olje- ogenergiminister Ola Borten Moe til å juble. Han bekymrer seg ikke for at oljen som befinner seg på feltet kan gi utslipp av klimagasser tilsvarende de samlede norske utslippene i ti år.Ironisk nok er forfatteren Aldous Huxley, som har gitt navn til feltet, mest kjent for sin dystopiske framtidsroman fra 1932: "Vidunderlige nye verden".
Den mest effektive metoden å ødelegge jordas klima på, er at hver enkelt samfunnssektor overlater reduksjonen av utslipp til andre sektorer. Det er akkurat det våre politikere og byråkrater gjør i forhold til klimameldingen som nå er utsatt igjen.
Bare tre år etter finanskrisen er det igjen frykten som preger børsene. Vil vi få se finanskrisen del II utspille seg de nærmeste ukene og månedene?

Statoil og Helge Lund satser gigantisk på skifergass i USA. I 2008 investerte Statoil 23 milliarder kroner i det amerikanske selskapet Chesapeake, et selskap som er ledende på utvinning av skifergass. Avtalen ble utformet slik at Chesapeake har fått sterke incentiver til å skru tempoet i utvinningen kraftig opp.