Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Leder Arild Hermstad i Framtiden i våre hender blogger om aktuelle miljøsaker. Bli med i debatten!

Venstre, KrF og Høyre har levert 34 forslag til endringer i klimameldingen og invitert regjeringen til forhandlinger. De ønsker seg et nytt bredt forlik om klimapolitikken. Det gjør jeg også.

Regjeringens klimamelding involverer deg og meg i større grad enn tidligere forslag til klimatiltak. Men politikerne må gå enda lenger. De må bruke mye mer penger på tiltak som gir oss et bedre samfunn.

Når jeg skriver dette skulle jeg egentlig hørt på kveldens debatt om Miljøverndepartementets jubileum som førtiåring. Temaet synes forlokkende.

Har du noen gang lurt på om arbeidet Framtiden i våre hender gjør nytter? Vel, svaret på det er enkelt. Les videre og se hva vi og våre medlemmer fikk til i fjor!
Oljen gjør oss sterkere, skriver Fremskrittspartiets Morten Høglund i Aftenposten 17.4. Feil. Det er gode grunner til å mene at oljen gjør Norge svakere.
Klimatrusselen fortrenges. Det satses som aldri før i oljeindustrien.
Erik Solheim har gjort en strålende med jobb med det internasjonale klimaarbeidet. På hjemmebane har han mislykkes. Nå må Bård Vegar Solhjell ta opp kampen mot Ola Borten Moe og sørge for en god klimamelding i Norge. 

Hva bør være den viktigste kampsaken på årets 8. mars?

Bare en av fire høyrevelgere har høy tillit til klimaforskningen, viser TNS Gallups ferske  Klimabarometer. Kun Frps velgere har mindre tillit.
Verdens befolkning øker raskt. I 1959 var vi tre milliarder, og vi passerte seks milliarder like før årtusenskiftet. I fjor passerte verden syv milliarder innbyggere. Du har kanskje hørt at dersom alle disse hadde levd som nordmenn, så ville vi trengt 3,5 jordkloder. Heldigvis gjør ikke alle det. Men dagens overforbruk av jordens ressurser er ille nok. WWF har beregnet at verden nå forbruker en halv gang mer enn det jordkloden klarer å reprodusere.
Olje- og energiminister Ola Borten Moe har valgt å omdøpe oljefunnet Aldous/Avaldsnes til «Johan Sverdrup-feltet». Er ikke det en fornærmelse mot mannen som innførte parlamentarismen i Norge?
I sin nyttårstale rørte kong Harald ved miljøkrisens kjerne. Han sa: «Mye kan virke motstridende også i vår egen tid. Utvikling og vekst bringer millioner ut av fattigdom. På den andre siden tyder stadig mer på at vår jord ikke tåler en videre utvikling lik den som har skapt vår egen velstand.» Dette er kloke ord.
Statsminister Jens Stoltenberg ser ikke noe problem i at det private forbruket fortsetter å øke i Norge. Han mener vi har brutt sammenhengen mellom økonomisk vekst og klimagassutslipp.
Klimatoppmøtet i Durban sluttet to dager på overtid. En fabrikkdirektør jeg møtte der ga meg håp for framtida.
Dagens største nyhet er at fire av våre folkevalgte miljøpolitikere i går dro på safari i stedet for å følge forhandlingene. Jeg vet ikke om de fikk sett alle The Big Five, men én ting er sikkert. De så neppe noen tiger.