Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Leder Arild Hermstad i Framtiden i våre hender blogger om aktuelle miljøsaker. Bli med i debatten!

Midt i klimakrisen er Norge inne i en ny olje- og gassboom. Bare i år skal 200 milliarder kroner investeres. Det er 37 ganger mer enn Miljøverndepartementets årsbudsjett.
2012. Året hvor solkraft til tider dekket halvparten av Tyskand energibehov. Året hvor etterspørselen etter økologisk mat eksploderte og året da vi ble kvitt palmeolje i Norge. For å nevne noe.
I et debattinnlegg i BT hyller Eirik Løkke og Civita den svenske kleskjeden H&M. Det er det ingen grunn til.

Det er bra at det fra tid til annen settes søkelys på hvor dårlig det står til med Bergensbanen, slik det fremkommer i BA og i en serie andre oppslag. Men løsninger er ikke å arbeide for Bergensbanen på fire timer, slik altfor mange bergensere gjør. 
Mandag 12. november la IEA, Det internasjonale energibyrået, fram sine årlige prognoser for hvordan verdens energimarkeder vil se ut fremover. Konklusjonene er at verden langt fra er i rute om vi skal begrense den globale temperaturøkningen til to grader.
For ett år siden la Sigbjørn Johnsen frem et statsbudsjett som la opp vekst på 4 prosent i det private forbruket. Han ser ut til å bomme med 0,3 prosent, ettersom anslaget er nedjustert til 3,7 prosent. Dette er som kjent ikke noe tegn til stagnasjon.
Denne uken dro Framtiden i våre hender i gang en av årets viktigste debatter: Skal oljefondet bry seg om klima?
 
Det er et tap for det politiske Norge at Ola Borten Moe og Ketil Solvik-Olsen sier nei til fire nye år på Stortinget, skriver Aftenposten i sin leder 19. september. Er det egentlig det?
Kenyanske bønder produserer og eksporterer ost og andre meieriprodukter, men slipper ikke til i USA og Europa – selv om de gjerne vil. Norsk landbrukspolitikk er en del av årsaken.

Enda en gang kastet kongehuset glans over åpningen av petroleumsindustriens internasjonale konferanse (ONS) som holdes hvert andre år i Stavanger. Kong Harald holdt åpningstalen. Bør kongehuset gjøre det?

Dessverre er det lenge siden norske studenter har vært mindre opptatt av miljø enn akkurat nå. Hvorfor bryr vi oss så lite? Her er et blogginnlegg til norske studenter.

Etter valget i 2009 tok Sigbjørn Johnsen over Finansdepartementet og dermed forvaltningen av Oljefondet. I motsetning til forgjengeren, Kristin Halvorsen, snakker han aldri med glød og stolthet over fondets etiske profil. Han er dessuten uinteressert i å forbedre etikkreglene.
Er det en ny klimadebatt på gang? Jeg er optimistisk og tror det.

Oljeminister Ola Borten Moe skriver i DN 18.6. at det er nødvendig med permanent store investeringer i oljeproduksjonen for å dekke etterspørselen. Han har fått ny oljeglød etter et besøk i Texas.   

Lars Peder Brekk har takket for seg som landbruksminister. Senterpartiets nestleder Trygve Slagsvold Vedum har tatt over. Jeg vil gjerne ønske han velkommen med noen forventninger.