Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Leder Arild Hermstad i Framtiden i våre hender blogger om aktuelle miljøsaker. Bli med i debatten!

Palmeoljeindustrien ødelegger verdens rikeste økosystemer i et ufattelig omfang. Etter to års massivt forbrukerpress har Nidar likevel ingen planer om å fjerne miljøskadelig palmeolje fra populære merkevarer som Smash og Smørbukk. Forstår de ikke alvoret?
Her er mine forventninger for 2014.
I en ny rapport skisserer Miljødirektoratet hvordan klimagassutslippene fra norsk jordbruk kan kuttes. Blant tiltakene er å få nordmenn spise kylling og svin i stedet for storfe. Her forklarer jeg hvorfor dette er et dårlig forslag.
Er det useriøst å koble ekstremvær til klimaendringer, slik den siste rapporten fra FNs klimapanel gjør? Ja, mener visstnok Gro Brækken i Norsk olje og gass.
Årets Zero-konferanse er avsluttet, og jeg er imponert over konferansen og programmet. Jeg ble inspirert av dyktige foredragsholdere, og særlig budskapet fra mange av dem om at oljefondet må ut av fossile investeringer.
Jeg hadde store forventninger til Erna Solberg sin første klimatale som statsminister. Jeg ble skuffet. Talen var et eneste stort gjesp og varsel om klipp-og-lim-politikk fra Jens Stoltenberg.
Tirsdag 5. november skal Erna Solberg avsløre regjeringens klimapolitikk på årets Zero-konferanse. Jeg forventer at Norges nye statsminister griper sjansen og sier at hun vil bruke Oljefondet som som et viktig virkemiddel i klimapolitikken. 
Høyre og FrP vil ha forslag til grønne skatter og avgifter fra en ny skattekommisjon. Følges forslagene til kommisjonen opp, kan grønne skatter bli Norges viktigste klimavirkemiddel.
Hvor grønn vil den nye regjeringen bli?
Hvordan skal den nye regjeringen settes sammen, og hvilken plattform skal den basere seg på? Ukene framover blir spennende. Jeg håper at statsminister Solberg har fått med seg at miljøpartiene har styrket sin tilstedeværelse på Stortinget, og at det også vil påvirke politikken hennes i grønn retning.
Arbeiderpartiet og Høyre går til valg med en politikk for Oljefondet som kan innebære store tap. Både for norske sparepenger og for verdens klima.
Ola Borten Moe antyder i Dagens Næringsliv at Framtiden i våre hender og Kirkens Nødhjelp gleder seg over det som nå skjer i Syria. Det synes jeg er usmakelig fra en av Norges mektigste politikere.
De siste dagene har flere profilerte miljøvernere ment mye om Miljøpartiet de grønnes inntreden i norsk politikk. Partiet vokser på meningsmålingene, og har dessuten bidratt sterkt til å løfte miljø- og klimadebatten i valgkampen. Nå debatterer partiene og mediene til og med miljøkonsekvenser av forbruksvekst.
Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell har lagt frem en ny strategi for avfallshåndtering. Dette skjedde på Fretex i Oslo, hvor ministeren for anledningen hadde kjøpt seg en dress til 150 kroner. Ministerens brune dress satt som et skudd. Men strategien gjør nok ikke det.
Forbrukerkampanjer på miljø- og etikkområdet de siste årene har ført til enorme positive endringer, helt uten politisk innblanding. Et pussig forsøk fra Morgenbladet på å legge forbrukermakten død, forandrer ikke på det.
Dette blogginnlegget er en appell jeg holdt da Framtiden i våre hender, NOAH - for dyrs rettigheter og Dyrevernalliansen møtte kunnskapsminister Kristin Halvorsen og overleverte over 8250 underskrifter til henne.