Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Med el-sykkel kommer du deg raskt og enkelt fram - også i oppoverbakker. (Foto: Merida)

Vil du delta i vårt elsykkel-prosjekt?

Vi tilbyr deg å kjøpe el-sykkel til sterkt redusert pris mot at du er villig til å delta i et prosjekt over et halvt år hvor du bruker sykkelen i hverdagen.
Med el-sykkel kommer du deg raskt og enkelt fram - også i oppoverbakker. (Foto: Merida)
Med el-sykkel kommer du deg raskt og enkelt fram - også i oppoverbakker. (Foto: Merida)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Vi tilbyr deg å kjøpe el-sykkel til sterkt redusert pris mot at du er villig til å delta i et prosjekt over et halvt år hvor du bruker sykkelen i hverdagen.

Elsykkel er et fantastisk transportmiddel som kan bidra til å få personer uten kondomdress ut av bilen og over i fysisk aktivitet. Framtiden i våre hender iverksetter et prosjekt i Oslo og Tromsø og som vi håper kan være interessant for deg. Prosjektet har fått navnet "Elsykler for et bevegelig liv" og er muliggjort med støtte fra Helsedirektoratet.

Hvem kan delta og hva innebærer det
Vi søker etter åtte deltakere i Oslo og syv deltakere i Tromsø som gjerne ikke er så aktive i hverdagen i dag. I tillegg søker vi 8 ekstra deltagere i Tromsø som er villige til å bytte ut bilen med en elsykkel til vanlige hverdagsaktiviteter. Du får kjøpe en elsykkel til en sterkt subsidiert pris og deltar i et prosjekt over et halvt år. De som deltar får muligheten til å få et mer aktivt liv med en miljøvennlig elsykkel og til å kommunisere erfaringene sine til et større publikum. Deltagerne blir fulgt opp med fellessamlinger og ved avslutningen blir det selvfølgelig diplomutdeling.

Alt du trenger å gjøre, er altså å bruke sykkelen og fortelle om dine erfaringer. Du må være villig til å rapportere inn dine transport- og aktivitetsvaner 2-3 ganger i løpet av prosjektperioden i forbindelse med kunnskapsinnhenting fra prosjektet.

Egenandel for deltagere i Oslo er på kr 10 000. Sykkelen du mottar og som du beholder etter endt prosjektperiode er av typen E-Green B1 Hybrid Lady-D eller Gent-D. Forhandler er Hurum Sport.

Egenandel for deltagere i Tromsø er på ca kr 12 000. Mer informasjon om sykkeltype blir lagt ut snart.

Dette er det første prosjektet av sitt slag i Norge, og erfaringene vil bli nyttige for det videre arbeidet for elsykkeltransport og folkehelse. Vi samarbeider med Transportøkonomisk institutt om innsamling av transport- og aktivitetsdataene.

Er du arbeidsgiver?
Hvis dine ansatte har mange kortere tjenestereiser i løpet av arbeidstiden kan det være en god investering å legge til rette for sykkelbruk fremfor stillesittende transport som bil. Har du motiverte ansatte kan de melde seg på med finansiering fra arbeidsgiver, så lenge den ansatte kan disponere elsykkelen fritt både i arbeid og på fritiden i hele prosjektperioden. Dere velger om den ansatte selv beholder sykkelen etter endt prosjektperiode eller om bedrifter formelt eier den.

Her finner du mer informasjon om søknadsprosessen.

For mer informasjon om prosjektet i Oslo, ta kontakt med tonje@framtiden.no
For mer informasjon om prosjektet i Tromsø, ta kontakt med svein@framtiden.no

Følg oss på www.facebook.com/elsykler

Inspirasjonssamling i Oslo 9. april
Bor du nær Oslo kan vi tilby inspirasjonssamling med informasjon om prosjektet og prøvekjøring av elsykler onsdag 9. april kl. 12.30-15.30 på Sagene samfunnshus. Les mer om dette her. https://www.facebook.com/events/1562324887326490/

Tid: Onsdag 9. april kl. 12.30-15.30. 
Sted: Kaysalen på Sagene samfunnshus i Oslo.
Kl. 14.00 går vi ut på Myraløkka (3 min gangavstand) hvor vi prøvekjører elsykler.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!