Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Obama vil ha høyhastighetstog

50 milliarder kroner i føderale tilskudd bevilges nå. Regionale myndigheter og private aktører oppmuntres til å bringe fram prosjekter. California kan bli første stat, hvor guvernør Schwarzwenegger har foreslått et nett av høyhastighetsbaner.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
50 milliarder kroner i føderale tilskudd bevilges nå. Regionale myndigheter og private aktører oppmuntres til å bringe fram prosjekter. California kan bli første stat, hvor guvernør Schwarzwenegger har foreslått et nett av høyhastighetsbaner.

President Barack Obama presenterte 16.april sin visjon for et nett av høyhastighetsbaner som binder sammen store deler av øst- og vestkysten, samt Florida, Gulfkysten, Chicago, Midtvesten og Texas.

- Dette er ikke noe luftslott. Dette er nå. Det skjer akkurat nå. Det har skjedd i flere tiår, bare ikke her, sa Obama. Han fortalte om den store suksessen med høyhastighetstog i Frankrike, Spania og Japan, og til at Kina kan gå fra ingen høyhastighetsbaner for to år siden, til mest i verden om fem år.

Vi skal trekke folk vekk fra veiene, redusere vår avhengighet av importert olje... Dette er en gigantisk miljøinvestering.

- President Barack Obama om den planlagte høyhastighetstog-utbyggingen

VISION for HIGH_SPEED RAIL in AMERICA

 

Arbeidet starter allerede i år, med en støtte til på 8 milliarder dollar (50 mrd kroner) i den vedtatte krisepakken, til regioner, delstater og private selskap som vil oppgradere sitt eksisterende jernbanenett. Dette er stort sett bygget for hastigheter på opp til 100km/t. Støtten skal gi oppgraderinger til 250 km/t. I tillegg skal det gis 1 mrd dollar i året de neste fem årene i støtte til lignende formål.

Neste trinn er bygging av nye baner for hastigheter rundt 350 km/t. I en folkeavstemning har velgerne i California allerede sagt ja til Guvernør Arnold Schwartzeneggers finansieringsplan for denne høyhastighetsbanen, som skal binde sammen San Diego, Los Angeles, Sacramento, San Fransisco og byene imellom.

Presidenten sa i sin presentasjon at USAs motorveier i dag er overbelastet, og luftrommet likeså. Landet taper 80 mrd dollar i året på køståing og sløst bensin. Med høyhastighetsbaner kommer de positive miljøgevinstene til å bli betydelige, med redusert forbruk av olje og reduserte klimagassutslipp.

Se president Obamas tale her (YouTube).

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!