Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 67

Landsmøte på skinner

Framtiden i våre hender holdt sitt landsmøte i Bergen helgen 30 til 31. oktober. Første del av landsmøtet foregikk på toget mellom Oslo og Bergen.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Framtiden i våre hender holdt sitt landsmøte i Bergen helgen 30 til 31. oktober. Første del av landsmøtet foregikk på toget mellom Oslo og Bergen.

Av: Guri Tajet

– Vi tok Bergensbanen for å sette fokus på det i særklasse mest miljøvennlige transportalternativet vi har, sier leder i Framtiden i våre hender, Arild Hermstad. Togets miljøfortrinn får resten av verden til å investere massivt i nye linjer og nye tog som får flypassasjerer ned på bakken og klimautslippene ned til null. – Framtiden i våre hender ønsker derfor å få med seg politikere, næringsliv og folk flest med i kampen for å få satt i gang bygging av høyhastighetstog i Sør-Norge, sier Hermstad. Han legger til at norske tog idag er blant de tregeste i Europa med en snitthastighet på 75 km/t og at passasjergrunnlaget er stort nok:Tre av de tyve mest trafikkerte flyrutene i Europa ligger i Sør-Norge.

Togturen var satt av til innledninger og diskusjoner om høyhastighetstog, redusert arbeidstid for å redde miljø og klimaet og levelønn for folk i Sør. Landsmøtedelegatene vi spurte var samstemte i at toget som møtelokale var en fulltreffer :  Henrik_Gunnar_Sundt_100

Henrik Gunnar Sundt, Oslo lokallag
Landsmøte på toget fungerte veldig bra. Framfor alt fikk vi tid til å diskutere sak veldig lenge, og ikke bare vedtekter, budsjett og årsrapporter som landsmøter ofte inneholder mye av. Dessuten skapte toget som møtelokale en uformell ramme som gjorde at flere ble med i diskusjonene enn det de ellers ville gjort.Eirvor_100Eivor Finset Spilling, Blindern Lokallag
Jeg synes det passet veldig godt å ha landsmøtet på toget siden vi er en miljøorganisasjon som har høyhastighetstog på dagsorden. Dessuten var det engasjerende faglige innledninger.Cecilie_100Cecilie Høy Anvik, Bodø lokalag
Landsmøtet på toget skapte en veldig fin ramme. Lokalene gjorde at vi måtte holde oss i ro, og det bidro til å skape en avslappende stemning og vi fikk tid til å bli godt kjent. Jeg tenkte i utgangspunktet at togturen ville bli lang, men tre faglige seanser og gruppearbeid førte til at togturen gikk utrolig fort.  
Flathagen_100Daniel Milford Flathagen, Trondheim lokallag
Toget som møtelokale var overraskende bra. Jeg synes det var veldig inspirerende å sitte i et møtelokale med store vinduer og utsikt til dynamiske og levende omgivelser og samtidig være med på dynamiske og levende diskusjoner om høyhastighetstog.  Det er noe annet enn et å være i et mørkt kjellerlokale.  
Anne_Skranefjell_100Anne Skranefjell, styreleder
Det fungerte som en drøm å ha landsmøtet på toget. Det virket samlende, fordi alle måtte være der og vi fikk mulighet til å bli kjent med mange gjennom at vi var i ulike grupper. Dette frister til gjentakelse. Kanskje det blir landsmøte på Trondheimstoget neste gang?


Landsmøtet vedtok følgende politiske satsingssaker for de neste to årene:
  • Klimarettferdighet
  • Etikk og åpenhet i alle investeringer
  • Levelønn i Sør
  • Tid i stedet for penger
  • Ja til høyhastighetstog
  • Ja til solenergi
  • Grønn mat
Les landsmøteuttalelsene Krever klimarettferdighet og Kleskjedene må sikre levelønn nå. Landsmøtet valgte også nytt styre, og Anne Skranefjell ble gjevanlgt som styreleder. Les mer om Framtiden i våre henders nye styre her.

Landsmote_Finse
Det var tid til en liten luftepause og beinstrekk på Finse.


Dikusjon
Glenn Larsen fra Fivh Blindern og Marianne Haugen Fivh Kristiansand diskuterer høyhastighetstog.
Norsk jernbane må få opp farten for å kunne konkurrere med fly og bil. I dag er norske tog blant de tregeste i Europa med en snitthastighet på 75 km/t og skinnereisen mellom de to største byene i Norge går omtrent like fort, eller langsomt, som på 70-tallet.  

Framtiden i våre hender oppfordrer politikere, næringsliv og bergensere flest til å bli med i kampen for å få satt i gang bygging av høyhastighetstog. Passasjergrunnlaget er stort nok:  Flyruten mellom Gardermoen  - Flesland er den 14. mest trafikkerte flyruten i Europa. Bygger vi ut Haukelitraseen vil vi dessuten knytte Bergens- og Stavangerregionen tettere sammen, mener Framtiden i våre hender.
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -