Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Fløy 16.859 ganger rundt jorden

Samtidig som de har investert mye penger i videokonferanseutstyr, øker antall flyreiser hos statlig ansatte. Framtiden i våre hender mener dette er nok et argument for å bygge høyhastighetsbane i Norge. 
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Samtidig som de har investert mye penger i videokonferanseutstyr, øker antall flyreiser hos statlig ansatte. Framtiden i våre hender mener dette er nok et argument for å bygge høyhastighetsbane i Norge. 

Liv Signe Navarsete, til venstre, møtte Eivor Finset Spilling, leder i Framtiden i våre hender Blindern, da hun landet på Gardermoen. Navarsete er en blant de som reiser mye med fly.Liv Signe Navarsete, til venstre, møtte Eivor Finset Spilling, leder i Framtiden i våre hender Blindern, da hun landet på Gardermoen i vår. Navarsete reiser mye med fly.

Forskningsleder Mekonnen Germiso.Forskningsleder Mekonnen Germiso.Det er TV2 som forteller statsansatte tilbakela en distanse med fly på 674 millioner kilometer i 2010. Dette tilsvarer 16.859 ganger jorden rundt, og er én prosent mer enn i 2009. Totalt reiste ansatte i departementene og de underliggende etatene 649.056 enkeltreiser i 2010.

Framtiden i våre hender er overrasket over at denne økningen kommer samtidig som staten har investert store summer i videokonferanseutstyr.

– Nå må de ta i bruk videokonferansetustyret som de har, og så må de begynne å bruke jernbanen som de selv opererer, sier forskningsleder i Fremtiden i våre hender Mekonnen Germiso i et intervju med TV 2 Nyhetene.

Til tross for bruk av videokonferanseutstyr, er det flybruken innenlands som øker mest. Totalt ble det foretatt 450.418 enkeltreiser med fly innenlands. Det utgjør en økning fra året før på 1,7 prosent.

Én av etatene med størst vekst i flybruken er Jernbaneverket.

– Noe av årsaken til økningen hos Jernbaneverket skyldes nok økte bevilgninger og høyere aktivitet. Det er for så vidt positivt, for vi ønsker en økt satsing på jernbane velkommen, men samtidig oppfordrer vi også Jernbaneverket og alle andre å ta tog eller bruke videokonferanse der det er mulig, sier Germiso.

Framtiden i våre hender jobber for at det skal bygges høyhastighetsbane i Norge.

– Noe reisevirksomhet er helt klart nødvendig, både i det offentlige og private, men vi skulle ønske reisene kunne blitt gjort med høyhastighetstog. Vi vet at dersom det hadde vært høyhastighetsbane mellom de største byene i Norge, ville mange prioritert dette framfor fly. På tog er det mulig å jobbe underveis, og slik får en utnyttet reisetiden bedre, sier Germiso.

I vår møtte Framtiden i våre hender kommunalminister Liv Signe Navarsete på Gardermoen da hun kom med fly fra Bergen. Navarsete innrømmet at hun mye heller ville reist med tog enn fly dersom det gikk fort nok.

– Da kunne jeg kommet meg hjem allerede i torsdag kveld, og jobbet hele veien underveis, sa Navarsete, som tidligere har testet ut høyhastighetstog i Japan, noe hun syntes var en fantastisk opplevelse.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!