Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Fergefri E39 er uansvarlig klimapolitkk

Regjeringens storsatsing på E39 henger ikke sammen med en ansvarlig klimapolitikk og kommer til å føre til større utslipp, sier leder Arild Hermstad i Framtiden i våre hender.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Regjeringens storsatsing på E39 henger ikke sammen med en ansvarlig klimapolitikk og kommer til å føre til større utslipp, sier leder Arild Hermstad i Framtiden i våre hender.

Regjeringen presenterte 7. mars en stor lekkasje fra Nasjonal transportplan som legges fram i april. De vil bruke 150 milliarder kroner på ny fergefri motorveg mellom Kristiansand og Trondheim. Motorvegen skal stå klar om tjue år.

- Det er trist at regjeringen ønsker å gjøre en motorvei til sitt store samferdselsprosjekt. Det henger ikke sammen med en ansvarlig klimapolitikk og kommer til å føre til at utslippene går opp og ikke ned, sier leder Arild Hermstad i Framtiden i våre hender.

  • Les mer om hva Arild Hermstad og resten av miljøbevegelsen mener om E39 her.

Han krever nå at regjeringen tar klimaforliket på alvor og prioriterer jernbane foran motorvei i Nasjonal transportplan som skal legges fram i april.

- Klimagassutslippene i transportsektoren har vokst med nesten 20 prosent de siste ti årene. Den eneste måten regjeringen kan redusere utslippene på er å prioritere jernbane foran nye motorveier, sier Hermstad.

Hovedproblemet med motorvegsatsingen er at den vil øke antallet biler på veiene. Den eneste måten å kutte klimagassutslippene i transportsektoren er å overføre transport fra bil og fly, til jernbane, kollektivtransport og sykkel.

Framtiden i våre hender mener regjeringen burde satse på opprustning og trafikksikring av veinettet, heller enn nye store motorveier.

- Dessuten er vi urolige for at Regjerningens satsing på veg skal gå på bekostning av togsatsingen, sier Hermstad.

Framtiden i våre hender jobber for at Norge skal bygge ny og konkurransdyktig jernbane, både i byområdene og mellom de store byene i Sør-Norge.

- Det hadde vært en historisk samferdselssatsing Norge kunne vært stolte av, mener Hermstad.

  • Les også felleskronikk om høyhastighetstog fra Framtiden i våre hender, Naturvernforbundet og Natur og ungdom.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!