Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Har tiden kommet for å sette en sluttdato for norsk olje- og gassutvinning? 

Ørret i innsjø

Mattilsynet advarer mot å spise fisk fra utsatte norske innsjøer i kjølvannet av EUs nye risikovurdering av de helseskadelige fluorkarbonene PFOA og PFOS.

Tekstilarbeider på en fabrikk i Bangladesh. Foto: Kristof Vadino, Clean Clothes Campaign

En fersk rapport viser at av 20 undersøkte store klesaktører – blant dem H&M, Zara, Adidas, Levi’s, NIKE og Puma – er det ingen som sikrer en levelønn for de asiatiske tekstilarbeiderne som syr klær for dem.

Foto: Janne Hulkkonen

En undersøkelse Framtiden i våre hender har gjennomført i samarbeid med partnerne i Kambodsja og Myanmar avdekket at kvinnelige tekstilarbeidere jobbet på svært korte kontrakter. Noen av dem ble også utsatt for verbal og seksuell trakassering.

Nysgjerrig på hvordan du kan spise litt mer bærekraftig og hvilken effekt det har? Og har du lyst til å få med familien, samboeren eller kollektivet på å spise mest mulig bærekraftig i to uker?

For Rinja og lillebror Dage har miljøkamp vært en viktig del av oppveksten (Foto: Privat)

Bestemor Kristin, datter Mari Bremnes Ese (38) og barnebarn Rinja Bremnes Ese (12) i Trondheim er tre generasjoner klimakvinner som har gjort kampen for miljø og klima til en familieaffære.

Stadig flere mener at åpenhet rundt produksjonen av varer er viktig. Framtiden i våre hender har over flere år lagt press på kleskjedene for at de skal fortelle omverden hvilke fabrikker de bestiller klærne fra.

En ny rapport fra Framtiden i våre hender dokumenterer farlig fluorkarbon-eksponering (PFAS) for arbeidere og i nærmiljø rundt tekstilfabrikker i Kina. Forhandlere som Stormberg, Bergans og Norrøna med flere mangler oversikt over hvordan eksponeringen påvirker arbeiderne i fabrikkene sine.

Jeg synes det er vanskelig å snakke om flyreising. Men kanskje det blir lettere nå? I Sverige ble flyskam kåret til årets nyord i 2018.

Fire tekstilfabrikker holdt til i Rana plaza da bygningen kollapset. (Foto: rijans / Flickr / CC BY-SA 2.0)
I dag er det seks år siden den verste dødsulykken i tekstilindustriens historie: Bygningen Rana Plaza, som huset fire tekstilfabrikker i Dhaka, kollapset som et korthus. 1138 arbeidere døde og mer enn 2500 ble skadet. Hendelsen rystet en hel verden og mange krevde bedre og sikrere arbeidsforhold for dem som syr våre klær. Uttrykket «Aldri mer Rana Plaza!» ble mottoet som trengte seg langt inn i maktens korridorer.

Ny rapport anslår at Oljefondet er investert i rundt 400 selskaper som produserer våpen eller våpenkomponenter. Framtiden i våre hender, Redd Barna, Norsk Folkehjelp og Changemaker mener at Oljefondet skal selge seg helt ut av alle typer våpen.

Regjeringen kvitter seg med flere skitne kullselskaper, og åpner oljefondet for investeringer i ren energi utenfor børs. Dette er en viktig seier for vårt langvarige arbeid med oljefondet.