Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

I NorWatchs nyhetsbrev nr. 13/97 skrev vi om Narmada-prosjektet i den indiske delstaten Madhya Pradesh. Bakgrunnen var Scancem Internationals oppkjøp av en minoritetsandel i Narmada Cement Company. Dette selskapet har levert sement til den største dammen i Narmada-prosjektet, Sardar Sarovar, i hele byggeperioden. I følge opplysninger hentet inn fra selskapet er oppkjøpet av aksjeposten i Narmada ennå ikke gått i orden, og Asias finanskrise har, i følge Scancems årsrapport, “nødvendiggjort en revurdering av forutsetningene for prosjektet.”
I sammenheng med et planlagt samarbeid med den finske papir-giganten UPM-Kymmene, har Aprils cellulose-anlegg Riau Andalen på Sumatra igjen kommet i søkelyset. Europeisk miljøbevegelse legger press på det finske selskapet for å hindre et joint-venture samarbeid, samtidig som Riau Andalan er gjennomgått av verifiseringsselskapet SGS, med tildels kraftig kritikk som resultat.
Det siste året har indiske urbefolkningsgrupper gjentatte ganger aksjonert med sivil ulydighet mot Utkal Aluminium Prosjektet - et prosjekt som Norsk Hydro har 33% eierandel i. Stammefolkene har
blokkert veier, hindret arbeid og sågar ødelagt maskiner i protest mot det planlagte bauxitt-prosjektet. De aksjonerer mot tvangsflyt-ting og tap av livsgrunnlag, men blir møtt på indisk vis med politi og arrestasjoner.