Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Velkommen til landsmøte i Framtiden i våre hender

26-28. oktober arrangerer Framtiden i våre hender landsmøte. På denne siden finner dere all relevant informasjon, og vi kommer til å oppdatere denne siden etter hvert som flere opplysninger og landsmøtedokumenter blir klare.

Bilde fra Landsamling 2017. Foto: Nora Brønseth.
Bilde fra Landsamling 2017. Foto: Nora Brønseth.

26-28. oktober arrangerer Framtiden i våre hender landsmøte. På denne siden finner dere all relevant informasjon, og vi kommer til å oppdatere denne siden etter hvert som flere opplysninger og landsmøtedokumenter blir klare.

Tidspunkt: Fredag 26. til søndag 28. oktober. Vi starter fredag kl 1800, men oppfordrer alle til å være der minst en halvtime før for å få sjekket dere inn. Lørdag begynner vi kl 0900 (samme oppfordring om å komme i god tid). Vi avslutter ca 1230 søndag, før vi spiser lunsj og drar hjem igjen.

Sted: Sørmarka konferansesenter, som ligger en drøy halvtimes busstur sørøst for Oslo. Bussen til Sørmarka går fra Oslo Bussterminal, som ligger like ved Oslo S. Bussen går fra plattform 23, har nummer 550 og går til Enebakk kirke. Fullstendig rutetabell ligger på hjemmesidene til Ruter, de viktigste avgangstidene finner dere her. Dere skal reise fra Oslo Bussterminal og til Sørmarka (rv 155) (Ski). Dere skal gå av på Sørmarka, herfra er det noen minutters gange til Sørmarka Konferansesenter.

Her ligger sakspapirer, utkast til kjøreplan og skjema for endringsforslag. De som vil kan fylle ut endringsforslag elektronisk og sende det på epost til sjefreferent Håkon Lindahl.

Hvem kan delta? Alle medlemmer av Framtiden i våre hender kan komme på landsmøtet, og de kan få tale- og forslagsrett. Det er imidlertid lokallagene som sender delegater med stemmerett til landsmøtet, og det skjer etter følgende fordelingsnøkkel: Alle lokallag med mellom 10 og 400 medlemmer har to delegater, lokallag med over 400 medlemmer har tre delegater og regionlag har en delegat. De ansatte tre delegater, i tillegg til at de åtte medlemmene og seks varamedlemmene i FIVHs hovedstyre møter. Landsmøtets sammensetning er fastlagt av vedtektene.

Hva skjer på landsmøtet?

Det viktigste landsmøtet skal gjøre er å vedta organisasjonens strategi for de neste to årene, toårsstrategien. Her bestemmer landsmøtet hvilke saker som skal være de viktigste for Framtiden i våre hender de to neste årene, og hva som skal være de viktigste prioriteringene innen hver enkelt sak. Førsteutkastet til toårsstrategi har vært på høring, og innspillene har blitt behandlet av hovedkontoret og styret. Styrets forslag ligger her. En oversikt over alle forslagene som har kommet i prosessen ligger her, og her finner dere et dokument fra arbeidsgruppen for toårsstrategien med begrunnelse for hvilke prioriteringer som er gjort.

Landsmøtet skal også velge hvilken sak som skal være lokallagssatsingen i 2019, dvs hvilket av satsingsområdene som skal være spesielt tilrettelagt for lokallagsarbeid og også skal danne rammene for neste års lokallagskampanje. Styret har ikke fremmet noe forslag, det er helt opp til lokallagene å fremme forslag til hvilken sak dere ønsker å løfte til neste år. Her finner dere saksdokument til denne saken.

Andre viktige ting som skjer på landsmøtet er valg av nytt hovedstyre for Framtiden i våre hender. Valgkomiteen har ansvar for å foreslå styre for perioden fram til landsmøtet i 2020. Vedtektene legger noen føringer for hvordan styret skal se ut, og det er valgkomiteens jobb å foreslå et styre som til sammen dekker de behovene organisasjonen har. Valgkomiteen består av Hanna Husabø, Tor Mikalsen, Jenny Skagestad og Ingeborg Gjærum. Christoffer Klyve er sekretær for komiteen. Valgkomiteens innstilling ligger her, og her er oversikten over hvem som sitter i styret i dag.

Videre ønsker styret at landsmøtet skal vedta retningslinjer for å forhindre og håndtere seksuell trakassering i Framtiden i våre hender. Styrets forslag til slike retningslinjer ligger her.

I tillegg skal vi vedta endring av vedtektene. Frist for å foreslå vedtektsendringer gikk ut seks uker før landsmøtet. Innkomne forslag ligger her. I tillegg foreslår styret å sette ned et utvalg som skal gjennomgå vedtektene og komme med et helhetlig endringsforslag av disse til landsmøtet i 2020. Politisk plattform for Framtiden i våre hender vedtas bare på annen hvert landsmøte, og skal ikke behandles i år.

Praktisk informasjon

Overnatting skjer på Sørmarka, og vi legger opp til at alle skal bo der under landsmøtet. De fleste kommer til å bli plassert på dobbeltrom med twin-senger, men vi disponerer også noen enkeltrom dersom noen har behov for dette. Gi i så fall beskjed om det ved påmelding.

Mat. Det er buffet til frokost og lunsj, og til middag fredag. Til festmiddagen lørdag kveld har vi fått to menyer som dere kan velge mellom – en vegansk rett (falafel serveres på risotto av speltperler og rattatouille) og en fiskerett (Ovnsbakt kveite med stekt fennikel- og eple, urtebakte poteter og hvitvinsaus). Si ifra ved påmelding hvilken rett dere ønsker til festmiddagen. De som har matallergier bes si ifra om det. Sørmarka er gode på tilrettelegging av ulike typer matbehov – dersom de er informert på forhånd.

Reise. Framtiden i våre hender dekker reiseutgiftene til alle delegater samt inviterte observatører og gjester. Andre observatører dekker reisen selv. Det enkleste er at dere legger ut selv og sender oss reiseregning i etterkant, skjema for dette deles ut på landsmøtet. Si ifra dersom du ikke har mulighet til å legge ut, så skal vi ordne det.

Spørsmål?

Lokallagskoordinator Steinar Alsos har hovedansvaret for landsmøtet, ta kontakt dersom du lurer på noe – enten på telefon 91831193 eller på epost steinar@framtiden.no.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!