Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Velkommen til landsmøte i Framtiden i våre hender

26-28. oktober arrangerer Framtiden i våre hender landsmøte. På denne siden finner dere all relevant informasjon, og vi kommer til å oppdatere denne siden etter hvert som flere opplysninger og landsmøtedokumenter blir klare.

Bilde fra Landsamling 2017. Foto: Nora Brønseth.
Bilde fra Landsamling 2017. Foto: Nora Brønseth.

26-28. oktober arrangerer Framtiden i våre hender landsmøte. På denne siden finner dere all relevant informasjon, og vi kommer til å oppdatere denne siden etter hvert som flere opplysninger og landsmøtedokumenter blir klare.

Tidspunkt: Fredag 26. til søndag 28. oktober. (Vi planlegger å starte fredag ettermiddag, og avslutter søndag tidlig ettermiddag. Vi tilpasser oppstart og avslutning til togrutene.)

Sted: Sørmarka konferansesenter, som ligger en liten times busstur sørøst for Oslo. Vi kommer til å legge ut forslag til reiseruter her.

Påmelding skjer ved å fylle ut dette skjemaet. Påmeldingsfrist: 1.september.

Hvem kan delta?

Alle medlemmer av Framtiden i våre hender kan komme på landsmøtet, og de kan få tale- og forslagsrett. Det er imidlertid lokallagene som sender delegater med stemmerett til landsmøtet, og det skjer etter følgende fordelingsnøkkel: Alle lokallag med mellom 10 og 400 medlemmer har to delegater, lokallag med over 400 medlemmer har tre delegater og regionlag har en delegat. De ansatte tre delegater, i tillegg til at de åtte medlemmene og seks varamedlemmene i FIVHs hovedstyre møter. Landsmøtets sammensetning er fastlagt av vedtektene.

Hva skjer på landsmøtet?

Det viktigste landsmøtet skal gjøre er å vedta organisasjonens strategi for de neste to årene, toårsstrategien. Her bestemmer landsmøtet hvilke saker som skal være de viktigste for Framtiden i våre hender de to neste årene, og hva som skal være de viktigste prioriteringene innen hver enkelt sak. Førsteutkastet til toårsstrategi har vært på høring, og innspillene skal nå behandes av hovedkontoret og i styret. Et endelig forslag blir sendt ut etter styremøtet 21.september.

Andre viktige ting som skjer på landsmøtet er valg av nytt hovedstyre for Framtiden i våre hender. Valgkomiteen har ansvar for å foreslå styre for perioden fram til landsmøtet i 2020. Vedtektene legger noen føringer for hvordan styret skal se ut, og det er valgkomiteens jobb å foreslå et styre som til sammen dekker de behovene organisasjonen har. Valgkomiteen består av Hanna Husabø, Tor Mikalsen, Jenny Skagestad og Ingeborg Gjærum. Christoffer Klyve er sekretær for komiteen.

Videre ønsker styret at landsmøtet skal vedta retningslinjer for å unngå seksuell trakassering i Framtiden i våre hender, og kommer til å legge fram forslag til dette som skal diskuteres på landsmøtet. Forslaget blir lagt fram etter styremøtet 21. september

I tillegg skal vi vedta endring av vedtektene dersom det foreslås endringer av disse. Frist for å foreslå vedtektsendringer er seks uker før landsmøtet, dvs fredag 14. september. Politisk plattform for Framtiden i våre hender vedtas bare på annen hvert landsmøte, og skal ikke behandles i år.

Praktisk informasjon

Overnatting skjer på Sørmarka, og vi legger opp til at alle skal bo der under landsmøtet. De fleste kommer til å bli plassert på dobbeltrom med twin-senger, men vi disponerer også noen enkeltrom dersom noen har behov for dette. Gi i så fall beskjed om det ved påmelding.

Mat. Det er buffet til frokost og lunsj, og til middag fredag. Til festmiddagen lørdag kveld har vi fått to menyer som dere kan velge mellom – en vegansk rett (falafel serveres på risotto av speltperler og rattatouille) og en fiskerett (Ovnsbakt kveite med stekt fennikel- og eple, urtebakte poteter og hvitvinsaus). Si ifra ved påmelding hvilken rett dere ønsker til festmiddagen. De som har matallergier bes si ifra om det. Sørmarka er gode på tilrettelegging av ulike typer matbehov – dersom de er informert på forhånd.

Reise. Framtiden i våre hender dekker reiseutgiftene til alle delegater samt inviterte observatører og gjester. Andre observatører dekker reisen selv. Det enkleste er at dere legger ut selv og sender oss reiseregning i etterkant, skjema for dette deles ut på landsmøtet. Si ifra dersom du ikke har mulighet til å legge ut, så skal vi ordne det.

Dagsorden og program for landsmøtet blir behandlet av styret 21. september, og vi legger ut forslaget etter dette.

Spørsmål?

Lokallagskoordinator Steinar Alsos har hovedansvaret for landsmøtet, ta kontakt dersom du lurer på noe – enten på telefon 91831193 eller på epost steinar@framtiden.no.

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 28.000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -