
Debatt: Norsk matproduksjon i utakt med klima?

MØTET ER FULLTEGNET!
Lokalet vi bruker har begrenset plass.
Klimautfordringen krever innsats i alle sektorer. Hva vi spiser og produserer betyr mye for våre klimagassutslipp. Det hører vi lite om. Hva kan gjøres for gjøre landbruket mer klimavennlig
Tid: 14. april klokken 08:30 – 10:00. Vi serverer frokost fra kl. 08.
Sted: Litteraturhuset, Oslo.
"... det er mulig å øke energiproduksjonen fra jordbruket med 30 prosent samtidig som utslippene kan reduseres med en tilsvarende prosentsats. Dessuten kan tilskuddene til norsk jordbruk reduseres betydelig."
(CICERO Senter for klimaforskning)
- I lavutslippssamfunnet vil redusert kjøttproduksjon ha ført til lavere utslipp fra husdyrdrift.
- Den største utfordringen for jordbruket og matproduksjonen i Norge vil være at befolkningen må endre kostholdet sitt."
(Miljødirektoratets rapport: Kunnskapsgrunnlag for lavutslippsutvikling)
Innleder:
Kristin Halvorsen, Direktør i CICERO
Debattpanel:
* Morten Ørsal Johansen, Stortingsrepresentant Fremskrittspartiet
* Lars Petter Bartnes, Leder av Norges Bondelag
* Rasmus Hansson, Stortingsrepresentant Miljøpartiet De Grønne
* Else-May Botten, Stortingsrepresentant Arbeiderpartiet
MØTET ER FULLTEGNET!
Lokalet vi bruker har begrenset plass.

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!