Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Body Shop faser ut miljøgiften PFAS

Etter stort press fra forbrukere slutter nå Body Shop å bruke miljøgiftige fluorkarboner (PFAS) i sine produkter. Fremtiden i våre hender jubler.

Foto: Sindre Olav Edland-Gryt
Foto: Sindre Olav Edland-Gryt

Etter stort press fra forbrukere slutter nå Body Shop å bruke miljøgiftige fluorkarboner (PFAS) i sine produkter. Fremtiden i våre hender jubler.

– Dette er en seier for miljøet og for forbrukermakten!  Ingen skal behøve å smøre miljøgifter rett i ansiktet, sier leder i Framtiden i våre hender, Anja Bakken Riise.

Stort engasjement

Framtiden i våre hender offentliggjorde sammen med NRK FBI tidlig i mars en undersøkelse som viser at Body Shop, Clinique, Kicks og en rekke andre kosmetikkprodusenter, bruker miljøgiftige fluorkarboner i sminken sin. Vi har også samarbeidet med svenske Naturskyddsföreningen i saken. I etterkant av avsløringene tok mange engasjerte forbrukere oppfordringen om å kontakte Body shop, og be dem om å slutte å bruke PFAS. Nå bekrefter Body Shop at de vil slutte å bruke miljøgiftene!

– Vi mener disse produktene bør ut av butikkhyllene snarest. Samtidig må Clinique, Kicks og andre produsenter følge Body Shop eksempel. Regjeringen bør innføre avgifter på miljøgifter her hjemme for å sette fart på utfasingen, sier Riise. 

Skadelig stoff

PFAS brukes i en rekke produkter på grunn av sine vann- og smussavvisende egenskaper. Disse miljøgiftene kan være skadelige både for mennesker, dyr og miljø.

Velg giftfritt

Riise har en tydelig oppfordring til forbrukerne: Se etter miljøgift-frie produkter i butikkene.

– Min generelle anbefaling til forbrukerne er å velge Svanemerket når man kan, men dette finnes dessverre nesten ikke for sminke. Man kan også prøve å lese innholdsdeklarasjonene, og styr unna produkter der "PTFE", "Polytef", "Perfluoro" og "Polyfluoro" er en del av stoffnavnene.

Starter utfasing nå

Body Shop forbyr PFAS i alle nye produkter fra og med våren 2018, og vil fase ut bruken av PFAS stoffene Polytef/PTFE og Ammonium C6-16 Perfluoroalkylethyl Phosphate som de nå bruker i allerede eksisterende produkter. De sier de vil være ferdige med hele utfasingen på globalt nivå senest i 2020. I dag bruker Body Shop PFAS i disse tre produktene. Fresh Nude Foundation, Shade Adjusting Drops, og Loose face Powder 

Miljøgifter finnes i mange forbrukerprodukter

Vi forbrukere kan heldigvis gjøre mye for å unngå verstingproduktene. Les mer om miljøgifter her.

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!