Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til matkastelov!

361 000 tonn spiselig mat kastes årlig i Norge.
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

50 år etter utgivelsen av Rachel Carson legendariske miljøklassisker «Den tause våren» er kampen mot kjemiske sprøytemidler fortsatt høyaktuell.
En rekke kommuner vurderer å kutte ut kjøtt på mandagene, på oppfordring fra Framtiden i våre hender og Grønn Hverdag. Men i Nordreisa har de hatt kjøttfri mandag i 20 år allerede.
Flere byer verden over har innført kjøttfrie dager. Nå har Framtiden i våre hender og Grønn Hverdag sendt brev til landets lokalpolitikere og bedt dem innføre kjøttfri mandag i sin kommune. Forslaget får støtte fra Gunhild Stordalen.
Mattilsynet må slutte å tillate stadig mer sprøytemiddelrester i importert mat

Dinmat.no leverer oppskrifter til flere av landets største nettsteder. Nå har de bestemt seg for å droppe scampioppskrifter. – Vi vil ikke oppfordre til dårlige vaner, sier de.
Mattilsynet vil tillate mer bruk av sprøytemidler i norsk mat. Det har skapt et enormt engasjement.
Nordmenn kjøper stadig mer økologisk mat. Spesielt egg og barnemat har en markant vekst. Det viser nye tall fra Statens landbruksforvaltning.
VG, Aftenposten og NRK hadde neppe regnet med unison fordømmelse fra folkedypet etter å ha publisert oppskrifter med scampi, uten å nevne de negative konsekvensene for mennesker og miljø.
Afrikanske land trenger ikke bare bistand, men også å få solgt kvalitetsvarene sine i rike land. Derfor vil vi ha flere afrikanske varer i norske butikkhyller!

En vakker maidag i 2010 innkalte Yngve Ekern og Hege Ulstein til familieråd. De ville at familien skulle gjøre noe godt for miljøet.

Innen 2050 må majoriteten av klodens befolkning være vegetarianere, hevder anerkjente forskere i ny rapport.
Mattilsynet åpner igjen for mer sprøytemiddelrester i maten vår. Er det greit?
Til å ale opp én kilo norsk oppdrettslaks, brukes det flere kilo utrydningstruet fisk. Det er en av grunnene til at oppdrettslaks ikke er bærekraftig.

Den ene mataktøren etter den andre fjerner nå miljøskadelig og usunn palmeolje fra sine produkter. Det skjer etter at norske forbrukere tydelig har gitt beskjed om at dette er noe de ikke ønsker i maten sin.

Nesten 20 prosent av verdens samlede klimagassutslipp kommer fra produksjonen av kjøtt og andre dyreprodukter. Å redusere kjøttforbruket er et enkelt klimatiltak som monner. Bli med!