Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

En ny avhandling viser at indiske bønder som velger økologisk drift får større økonomisk sikkerhet. Forsker mener øko-landbruk kan være løsningen for både fattige og rike.
Tilbud som «Ta 3 betal for 2», klinger godt i mange ører; du får jo en vare gratis! Er det dermed sagt at det lønner seg?

Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) har kuttet kjøttet i sin kantine én dag i uken av hensyn til klima og miljø, og direktør Ellen Hambro oppfordrer andre kantiner til å gjøre det samme.

Vi oppfordrer Nobelkomiteen til å servere årets fredsprisvinner en kjøttfri festmiddag den 10. desember. Nobels fredspris har stor symbolverdi, og den får betydelig oppmerksomhet i media over hele verden.
Økologisk matproduksjon er på rett vei i Norge, og lønnsomheten er bra. Men markedsføringen overfor forbrukerne er alt for dårlig.
Hvert fjerde glass med barnemat som selges er nå økologisk, og salget er tredoblet siden 2009. Men vi henger en del etter danske småbarnsforeldre: De kjøper nesten bare økologisk ferdigmat til sine små.
Framtiden i våre hender og Grønn Hverdag har sendt brev til landets lokalpolitikere og bedt dem innføre kjøttfri mandag i kommunens kantiner og institusjoner. Trondheim følger oppfordringen, og vedtok den 15. november å fremme vegetarisk mat i egne kantiner.
Da Kiwi kuttet momsen på økomat, handlet forbrukerne økologisk som aldri før. Nå frykter kjeden tomme hyller.
Jonas Gahr Støre har nå fått 13 570 underskrifter fra nordmenn som er bekymret for stadig mer bruk av sprøytemidler i norsk mat. Gahr Støre lover å ta saken opp med Mattilsynet.
Mattilsynet vil tillate mer bruk av sprøytemidler i norsk mat. Det har skapt en storm av reaksjoner. Torsdag 1. november blir over 13.000 protestunderskrifter levert til helseminister Jonas Gahr Støre.
Tollsatser på ost er et luksusproblem i forhold til den matvarekrisen det nå advares mot internasjonalt.

Elsker du scampi, men er bekymret over hvor lite bærekraftig produksjonen er? Vel, her er en gladnyhet!

Også Ving-hotellene bestemt seg for å slutte å servere de tropiske kjemperekene.


Restauranter som serverer økologisk mat vil få et Debiomerke i enten gull, sølv eller bronse.
50 år etter utgivelsen av Rachel Carson legendariske miljøklassisker «Den tause våren» er kampen mot kjemiske sprøytemidler fortsatt høyaktuell.