Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Ny rapport fra Worldwatch Institute viser at økologisk landbruk er tredoblet på ti år, og at økologiske metoder har stor betydning for matsikkerhet og miljø.
Hestekjøttskandalen har satt fokus på mørke sider ved kjøttindustrien. Nå oppfordrer FNs miljøforskere folk til å ta ansvar ved å kutte ned på kjøttforbruket.
Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) vil øke kjøttproduksjonen i Norge, og fikk nettopp overlevert ekspertråd om hvordan dette kan gjøres. Jeg mener det er gode grunner for heller å øke produksjonen av frukt og grønnsaker.
Da hundrevis av ministre og andre ledere satte seg rundt middagsbordet, var det mat som ellers skulle ha blitt kastet som sto på menyen.

Bærekraftig mat var tema da Rønningen folkehøgskole arrangerte annerledeslørdag med faglig innledning om matens klima- og miljøpåvirkning, etterfulgt av hyggelig aktivitetsdag hvor elevene tryllet fram kulinariske godsaker uten kjøtt.

I steden for at fullt brukbar mat kastes, skal den nå samles inn fra butikker og gis til sultne mennesker. 2. september åpner en stor og splitter ny matsentral i Oslo.
Et vegetarisk kosthold kan minske sjansen for hjertesykdommer med 32 prosent, viser en ny britisk undersøkelse.
Tradisjonsrik kjeks som Bixit, Bokstavkjeks, Gjende og Kornmo blir fri for palmeolje når Sætre kutter 500 tonn palmeolje fra sin produksjon. Det skjer takket være engasjerte forbrukere.
FAO, FNs miljøprogram UNEP og samarbeidspartnere langs hele næringskjeden har sammen startet en global kampanje for å minske det enorme matsvinnet.
Framtiden i våre hender og Grønn Hverdag har kontaktet alle folkehøyskolene i landet, og oppfordret dem til å innføre «KJØTTFRI MANDAG». Flere skoler har sluttet seg til kampanjen.

Bergen bystyre har vedtatt å legge til rette for vegetariske tilbud i kommunens kantiner.

Vi ønsker morsomme/ fine/ kunstneriske bilder av frukt og grønnsaker. Send inn et bilde til oss og du er med i trekningen av kokeboken “Kjøttfrie dager”.
Den årlige undersøkelsen «Økobarometeret» viser at 28 prosent av kundene i lavprisbutikker hadde økologisk mat i sin handlekurv.
Samfunnsgrupper som har et forholdsvis vegetabilsk kosthold, kan vise til rekordhøy gjennomsnittsalder.
En ny britisk sjokk-rapport viser at opptil to milliarder tonn mat, eller halvparten av all mat som produseres i verden, blir kastet. Maten selges for billig, mener Framtiden i våre hender.