Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til matkastelov!

361 000 tonn spiselig mat kastes årlig i Norge.
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Da Kiwi kuttet momsen på økomat, handlet forbrukerne økologisk som aldri før. Nå frykter kjeden tomme hyller.
Jonas Gahr Støre har nå fått 13 570 underskrifter fra nordmenn som er bekymret for stadig mer bruk av sprøytemidler i norsk mat. Gahr Støre lover å ta saken opp med Mattilsynet.
Mattilsynet vil tillate mer bruk av sprøytemidler i norsk mat. Det har skapt en storm av reaksjoner. Torsdag 1. november blir over 13.000 protestunderskrifter levert til helseminister Jonas Gahr Støre.
Tollsatser på ost er et luksusproblem i forhold til den matvarekrisen det nå advares mot internasjonalt.

Elsker du scampi, men er bekymret over hvor lite bærekraftig produksjonen er? Vel, her er en gladnyhet!

Mattilsynet foreslår å tillate mer sprøytemidler i norsk mat. Nå krever Venstre at regjeringen tar grep og stopper Mattilsynets forslag.

Mattilsynet tillater stadig mer bruk av sprøytemidler i norsk mat. Heldigvis finnes det et godt alternativ for deg som ikke vil ha mer gift i maten.

Mattilsynet ønsker å øke grenseverdiene for sprøytemiddelet glyfosat 100 ganger i norsk mat. Dersom Mattilsynet får gjennomslag for sitt forslag, vil det føre til mer gift i mat på det norske markedet.
Også Ving-hotellene bestemt seg for å slutte å servere de tropiske kjemperekene.


Restauranter som serverer økologisk mat vil få et Debiomerke i enten gull, sølv eller bronse.
50 år etter utgivelsen av Rachel Carson legendariske miljøklassisker «Den tause våren» er kampen mot kjemiske sprøytemidler fortsatt høyaktuell.
En rekke kommuner vurderer å kutte ut kjøtt på mandagene, på oppfordring fra Framtiden i våre hender og Grønn Hverdag. Men i Nordreisa har de hatt kjøttfri mandag i 20 år allerede.
Flere byer verden over har innført kjøttfrie dager. Nå har Framtiden i våre hender og Grønn Hverdag sendt brev til landets lokalpolitikere og bedt dem innføre kjøttfri mandag i sin kommune. Forslaget får støtte fra Gunhild Stordalen.
Mattilsynet må slutte å tillate stadig mer sprøytemiddelrester i importert mat

Dinmat.no leverer oppskrifter til flere av landets største nettsteder. Nå har de bestemt seg for å droppe scampioppskrifter. – Vi vil ikke oppfordre til dårlige vaner, sier de.