Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Torsdag 20. juni klokken 14 vil kunnskapsminister Kristin Halvorsen få overlevert flere tusen underskrifter fra personer som ønsker et nøytralt undervisningsmateriell i faget Mat og helse.
Årets jordbruksforhandlinger ga bøndene en nødvendig inntektsvekst, men det er først og fremst produsentene av storfe og dyrefôr som nyter godt av veksten. Det er et problem fordi kjøttproduksjonen baserer seg på import av stadig større mengder korn og soya.
Venstre-leder Trine Skei Grande synes ikke det er greit at kjøttindustrien får bestemme innholdet i norsk skole. Nå ber hun kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) om svar.
Hva ville folk sagt om oljeindustrien stod bak undervisningsmateriellet i naturfag, og lærte barna våre hvordan verden skal løse klimaproblemet?
Er dere en Oslo-familie som vil legge om matvanene i en mer bærekraftig og sunn retning, men som sliter med å gjennomføre det i en travel hverdag?  Kunne dere tenke dere å motta tips og utveksle erfaringer med andre for lettere å få det til?
Framtiden i våre hender, Dyrevernalliansen og NOAH - for dyrs rettigheter ber kunnskapsminister Kristin Halvorsen sørge for en nøytral lærebok i faget «Mat og helse».
Mange skoler bruker «Kokeboka mi» i undervisningen og bryter dermed opplæringsloven.
Her er ni tips til hvordan du kan ta bedre vare på maten din!
I mangel av et nøytralt læreverk i faget «mat og helse», bruker 90 prosent av landets elever på mellomtrinnet et opplegg laget av «Opplysningskontoret for egg og kjøtt» – kjøttbransjens eget reklamekontor.
Få kjøttindustrien ut av barneskolen!
Visste du at bøndenes eget reklamekontor for kjøtt og egg har en direktemegafon inn i norske barns klasserom? Gjennom en gratis kokebok som nesten alle elever på mellomtrinnet bruker i faget «mat og helse», lærer barna å spise kjøtt og egg.
Fra 2009 til 2011 har forbruket av frukt gått ned, mens forbruket av kjøtt og fløte har steget.
Ny rapport fra Worldwatch Institute viser at økologisk landbruk er tredoblet på ti år, og at økologiske metoder har stor betydning for matsikkerhet og miljø.
Hestekjøttskandalen har satt fokus på mørke sider ved kjøttindustrien. Nå oppfordrer FNs miljøforskere folk til å ta ansvar ved å kutte ned på kjøttforbruket.
Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) vil øke kjøttproduksjonen i Norge, og fikk nettopp overlevert ekspertråd om hvordan dette kan gjøres. Jeg mener det er gode grunner for heller å øke produksjonen av frukt og grønnsaker.
Da hundrevis av ministre og andre ledere satte seg rundt middagsbordet, var det mat som ellers skulle ha blitt kastet som sto på menyen.