Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til matkastelov!

361 000 tonn spiselig mat kastes årlig i Norge.
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Tradisjonsrik kjeks som Bixit, Bokstavkjeks, Gjende og Kornmo blir fri for palmeolje når Sætre kutter 500 tonn palmeolje fra sin produksjon. Det skjer takket være engasjerte forbrukere.
FAO, FNs miljøprogram UNEP og samarbeidspartnere langs hele næringskjeden har sammen startet en global kampanje for å minske det enorme matsvinnet.
Framtiden i våre hender og Grønn Hverdag har kontaktet alle folkehøyskolene i landet, og oppfordret dem til å innføre «KJØTTFRI MANDAG». Flere skoler har sluttet seg til kampanjen.

Bergen bystyre har vedtatt å legge til rette for vegetariske tilbud i kommunens kantiner.

Vi ønsker morsomme/ fine/ kunstneriske bilder av frukt og grønnsaker. Send inn et bilde til oss og du er med i trekningen av kokeboken “Kjøttfrie dager”.
Den årlige undersøkelsen «Økobarometeret» viser at 28 prosent av kundene i lavprisbutikker hadde økologisk mat i sin handlekurv.
Samfunnsgrupper som har et forholdsvis vegetabilsk kosthold, kan vise til rekordhøy gjennomsnittsalder.
En ny britisk sjokk-rapport viser at opptil to milliarder tonn mat, eller halvparten av all mat som produseres i verden, blir kastet. Maten selges for billig, mener Framtiden i våre hender.
En ny avhandling viser at indiske bønder som velger økologisk drift får større økonomisk sikkerhet. Forsker mener øko-landbruk kan være løsningen for både fattige og rike.
Tilbud som «Ta 3 betal for 2», klinger godt i mange ører; du får jo en vare gratis! Er det dermed sagt at det lønner seg?

Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) har kuttet kjøttet i sin kantine én dag i uken av hensyn til klima og miljø, og direktør Ellen Hambro oppfordrer andre kantiner til å gjøre det samme.

Vi oppfordrer Nobelkomiteen til å servere årets fredsprisvinner en kjøttfri festmiddag den 10. desember. Nobels fredspris har stor symbolverdi, og den får betydelig oppmerksomhet i media over hele verden.
Økologisk matproduksjon er på rett vei i Norge, og lønnsomheten er bra. Men markedsføringen overfor forbrukerne er alt for dårlig.
Hvert fjerde glass med barnemat som selges er nå økologisk, og salget er tredoblet siden 2009. Men vi henger en del etter danske småbarnsforeldre: De kjøper nesten bare økologisk ferdigmat til sine små.
Framtiden i våre hender og Grønn Hverdag har sendt brev til landets lokalpolitikere og bedt dem innføre kjøttfri mandag i kommunens kantiner og institusjoner. Trondheim følger oppfordringen, og vedtok den 15. november å fremme vegetarisk mat i egne kantiner.