Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Økologisk landbruk gir høyere avlinger i de landene der behovet er størst, for eksempel i Afrika sør for Sahara, vise flere undersøkelser og FN-rapporter.
75 prosent av frukt og bær i norske butikker innholder sprøytemiddelrester, ifølge Mattilsynet. Mengden øker, siden myndighetene stadig hever de nedre grensene og godkjenner nye sprøytemidler i maten vår. Ved å velge økologiske matvarer, unngår du problemet.
Mer enn en tredjedel av barnematen som selges er nå økologisk, og andelen øker. – Foreldrene ønsker å gi sine barn en trygg og god start på livet, mener Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.
«3 for 2»-tilbudene fører til mer matkasting. Derfor har Framtiden i våre hender bedt norske matkjeder fjerne tilbudene. Nå følger Rema 1000 og Kiwi rådet.
Stortingsrepresentant Heikki Holmås har latt seg inspirere av Forsvaret: Nå ber han også Stortinget innføre kjøttfri mandag. Framtiden i våre hender applauderer.

Nå skal Ola og Kari soldat få vegetarisk taco, lasagne og burgere hver mandag. Det blir godt mottat både av soldater og Framtiden i våre hender.

I Danmark selges grønnsaker i løsvekt i stedet for store pakker. Det er slutt på «3 for 2»-tilbud, og varer som er i ferd med å gå ut på dato selges billig.
NorgesGruppen har de siste årene fjernet 750 tonn med palmeolje fra sine produkter. Det er 75 prosent av totalt volum.
Salget av økologiske matvarer i dagligvarehandelen økte med nesten 15 prosent første halvår 2013. Salget av mat uten kjemiske sprøytemidler er doblet siden 2007.
Økologisk mat er i vinden. Mange etterspør mat uten sprøytemidler og tilsetningsstoffer. Stadig fler forstår at økolandbruk tar vare på livet i jorda og gir større biologisk mangfold. Hvilke partier kan få fortgang på den økologiske satsningen? Politikerne gir deg svaret mandag 26. august.
En ny engelsk regjeringsrapport anbefaler folk å redusere kjøttforbruket av hensyn til helse og miljø.
Salget av økologisk mat økte med 17 prosent i fjor. Økologisk mat er fri for sprøytemidler, og dyrevelferden er bedre.
Foto: sanchom/flickr
Mattilsynet har nylig påvist åtte ulike sprøytegifter i norske jordbær. Det er grunn til å være forsiktig, fordi ingen vet sikkert hvor sterk kombinasjonseffekten av giftstoffene er for helsa vår.
Vårt kjøttkonsum er i ferd med å bli et større klimaproblem enn bilen.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen lovet mer nyansert læreverk i faget Mat og helse da hun mottok 8259 underskrifter fra Framtiden i våre hender, NOAH - for dyrs rettigheter og Dyrevernalliansen.