Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til matkastelov!

361 000 tonn spiselig mat kastes årlig i Norge.
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Framtiden i våre hender har lenge jobbet for å redusere mengden giftrester i mat som selges i Norge. Derfor er det gledelig at Arbeiderpartiet nylig programfestet å lage en handlingsplan for en giftfri hverdag, og at forbrukerne skal sikres mot skadelige kjemikalier og miljøgifter.
Er dere en Oslo-familie som vil legge om matvanene i en mer bærekraftig og sunn retning, men som sliter med å gjennomføre det i en travel hverdag?  Kunne dere tenke dere å motta tips og utveksle erfaringer med andre for lettere å få det til?
Framtiden i våre hender, Dyrevernalliansen og NOAH - for dyrs rettigheter ber kunnskapsminister Kristin Halvorsen sørge for en nøytral lærebok i faget «Mat og helse».
Mange skoler bruker «Kokeboka mi» i undervisningen og bryter dermed opplæringsloven.
Her er ni tips til hvordan du kan ta bedre vare på maten din!
I mangel av et nøytralt læreverk i faget «mat og helse», bruker 90 prosent av landets elever på mellomtrinnet et opplegg laget av «Opplysningskontoret for egg og kjøtt» – kjøttbransjens eget reklamekontor.
Få kjøttindustrien ut av barneskolen!
Visste du at bøndenes eget reklamekontor for kjøtt og egg har en direktemegafon inn i norske barns klasserom? Gjennom en gratis kokebok som nesten alle elever på mellomtrinnet bruker i faget «mat og helse», lærer barna å spise kjøtt og egg.
Fra 2009 til 2011 har forbruket av frukt gått ned, mens forbruket av kjøtt og fløte har steget.
Ny rapport fra Worldwatch Institute viser at økologisk landbruk er tredoblet på ti år, og at økologiske metoder har stor betydning for matsikkerhet og miljø.
Hestekjøttskandalen har satt fokus på mørke sider ved kjøttindustrien. Nå oppfordrer FNs miljøforskere folk til å ta ansvar ved å kutte ned på kjøttforbruket.
Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) vil øke kjøttproduksjonen i Norge, og fikk nettopp overlevert ekspertråd om hvordan dette kan gjøres. Jeg mener det er gode grunner for heller å øke produksjonen av frukt og grønnsaker.
Da hundrevis av ministre og andre ledere satte seg rundt middagsbordet, var det mat som ellers skulle ha blitt kastet som sto på menyen.

Bærekraftig mat var tema da Rønningen folkehøgskole arrangerte annerledeslørdag med faglig innledning om matens klima- og miljøpåvirkning, etterfulgt av hyggelig aktivitetsdag hvor elevene tryllet fram kulinariske godsaker uten kjøtt.

I steden for at fullt brukbar mat kastes, skal den nå samles inn fra butikker og gis til sultne mennesker. 2. september åpner en stor og splitter ny matsentral i Oslo.
Et vegetarisk kosthold kan minske sjansen for hjertesykdommer med 32 prosent, viser en ny britisk undersøkelse.