Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til matkastelov!

361 000 tonn spiselig mat kastes årlig i Norge.
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Nå skal Ola og Kari soldat få vegetarisk taco, lasagne og burgere hver mandag. Det blir godt mottat både av soldater og Framtiden i våre hender.

Regjeringen foreslår å kutte Mattilsynets støtte med 22,6 millioner. – Vi frykter det kan føre til færre kontroller og mer gift i norsk mat, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.
I Danmark selges grønnsaker i løsvekt i stedet for store pakker. Det er slutt på «3 for 2»-tilbud, og varer som er i ferd med å gå ut på dato selges billig.
NorgesGruppen har de siste årene fjernet 750 tonn med palmeolje fra sine produkter. Det er 75 prosent av totalt volum.
Salget av økologiske matvarer i dagligvarehandelen økte med nesten 15 prosent første halvår 2013. Salget av mat uten kjemiske sprøytemidler er doblet siden 2007.
Økologisk mat er i vinden. Mange etterspør mat uten sprøytemidler og tilsetningsstoffer. Stadig fler forstår at økolandbruk tar vare på livet i jorda og gir større biologisk mangfold. Hvilke partier kan få fortgang på den økologiske satsningen? Politikerne gir deg svaret mandag 26. august.
En ny engelsk regjeringsrapport anbefaler folk å redusere kjøttforbruket av hensyn til helse og miljø.
Salget av økologisk mat økte med 17 prosent i fjor. Økologisk mat er fri for sprøytemidler, og dyrevelferden er bedre.
Foto: sanchom/flickr
Mattilsynet har nylig påvist åtte ulike sprøytegifter i norske jordbær. Det er grunn til å være forsiktig, fordi ingen vet sikkert hvor sterk kombinasjonseffekten av giftstoffene er for helsa vår.
Vårt kjøttkonsum er i ferd med å bli et større klimaproblem enn bilen.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen lovet mer nyansert læreverk i faget Mat og helse da hun mottok 8259 underskrifter fra Framtiden i våre hender, NOAH - for dyrs rettigheter og Dyrevernalliansen.
Torsdag 20. juni klokken 14 vil kunnskapsminister Kristin Halvorsen få overlevert flere tusen underskrifter fra personer som ønsker et nøytralt undervisningsmateriell i faget Mat og helse.
Årets jordbruksforhandlinger ga bøndene en nødvendig inntektsvekst, men det er først og fremst produsentene av storfe og dyrefôr som nyter godt av veksten. Det er et problem fordi kjøttproduksjonen baserer seg på import av stadig større mengder korn og soya.
Venstre-leder Trine Skei Grande synes ikke det er greit at kjøttindustrien får bestemme innholdet i norsk skole. Nå ber hun kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) om svar.
Hva ville folk sagt om oljeindustrien stod bak undervisningsmateriellet i naturfag, og lærte barna våre hvordan verden skal løse klimaproblemet?