Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til matkastelov!

361 000 tonn spiselig mat kastes årlig i Norge.
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Storebrand ønsker ikke å investere i selskap som ødelegger regnskog, og selger seg nå ut av palmeoljeselskap. – Dette er en seier for regnskogen, miljøet og norske forbrukere, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.
Da en svensk undersøkelse viste hvor mye sprøytemidlelrester som finnes i bananer, eksploderte salget av øko-bananer.
Økologisk landbruk gir høyere avlinger i de landene der behovet er størst, for eksempel i Afrika sør for Sahara, vise flere undersøkelser og FN-rapporter.
75 prosent av frukt og bær i norske butikker innholder sprøytemiddelrester, ifølge Mattilsynet. Mengden øker, siden myndighetene stadig hever de nedre grensene og godkjenner nye sprøytemidler i maten vår. Ved å velge økologiske matvarer, unngår du problemet.
Mer enn en tredjedel av barnematen som selges er nå økologisk, og andelen øker. – Foreldrene ønsker å gi sine barn en trygg og god start på livet, mener Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.
«3 for 2»-tilbudene fører til mer matkasting. Derfor har Framtiden i våre hender bedt norske matkjeder fjerne tilbudene. Nå følger Rema 1000 og Kiwi rådet.
Stortingsrepresentant Heikki Holmås har latt seg inspirere av Forsvaret: Nå ber han også Stortinget innføre kjøttfri mandag. Framtiden i våre hender applauderer.

Nå skal Ola og Kari soldat få vegetarisk taco, lasagne og burgere hver mandag. Det blir godt mottat både av soldater og Framtiden i våre hender.

Regjeringen foreslår å kutte Mattilsynets støtte med 22,6 millioner. – Vi frykter det kan føre til færre kontroller og mer gift i norsk mat, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.
I Danmark selges grønnsaker i løsvekt i stedet for store pakker. Det er slutt på «3 for 2»-tilbud, og varer som er i ferd med å gå ut på dato selges billig.
NorgesGruppen har de siste årene fjernet 750 tonn med palmeolje fra sine produkter. Det er 75 prosent av totalt volum.
Salget av økologiske matvarer i dagligvarehandelen økte med nesten 15 prosent første halvår 2013. Salget av mat uten kjemiske sprøytemidler er doblet siden 2007.
Økologisk mat er i vinden. Mange etterspør mat uten sprøytemidler og tilsetningsstoffer. Stadig fler forstår at økolandbruk tar vare på livet i jorda og gir større biologisk mangfold. Hvilke partier kan få fortgang på den økologiske satsningen? Politikerne gir deg svaret mandag 26. august.
En ny engelsk regjeringsrapport anbefaler folk å redusere kjøttforbruket av hensyn til helse og miljø.
Salget av økologisk mat økte med 17 prosent i fjor. Økologisk mat er fri for sprøytemidler, og dyrevelferden er bedre.