Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Vil du har jordbær uten rester av sprøytemidler, må du velge økologiske bær. (Foto:  Sancho McCann / CC / Flickr)

95 prosent av både norske og utenlandske jordbær inneholder kjemiske sprøytemiddelrester. Vil du ha rene bær, må du velge økologiske jordbær. Her ser du hvor du kan kjøpe dem. 

Kutt i norsk kjøttproduksjon kan hjelpe miljø, selvforsyning og global matsikkerhet, viser ny rapport fra Framtiden i våre hender.

Før vi forlater livet vil hver og en av oss i snitt ha spist 6 okser og kuer, 28 griser, ca. 23 sauer og lam, litt over 3 rein og hjortedyr, 4 småvilt og 1288 kyllinger og annet fjørfe.

Jorda du kjøper på hagesenteret består av torv som graves ut fra myrer. Det gir store klimagassutslipp. Norske hageeiere blir lurt til å være miljøsvin, mener Framtiden i våre hender. 

Nidar har fjernet palmeoljen fra folkefavoritten Smash. En seier for forbrukermakten, mener Framtiden i våre hender.

Folket har talt: Bakteriefrykt fører til at nordmenn velger bort det hvite kjøttet. I år spiser vi ni millioner færre kyllinger enn vi gjorde i fjor.

(Illustrasjon: Istockphoto)

Den farlige MRSA-bakterien er påvist i en svinebesetning i Nord-Trøndelag. Nok en grunn til at kjøttforbruket må ned, mener Framtiden i våre hender.

Findus løfter fram kjøttfri ferdigmatserie etter press fra Framtiden i våre hender og norske forbrukere. 

Soyaforbruket i norsk landbruk fører til en avskoging i Amazonas tilsvarende 2.700 fotballbaner i året, eller 4 m2 per nordmann. Nok en grunn til å spise mindre kjøtt, mener Framtiden i våre hender.

Soyabønnene som importeres fra Brasil til norsk dyrefôr kan ha vært sprøytet med helsefarlige sprøytemidler og kan ha bidratt til avskoging, økt landkonsentrasjon og press på urfolksterritorier. Det kommer fram i en rapport fra Framtiden i våre hender, Kirkens Nødhjelp og Regnskogfondet.

95 prosent av klimagassutslippene fra en vanlig norsk søndagsmiddag er knyttet til produksjonen av kjøttet. Om det er fraktet langveis fra eller er produsert i Norge betyr nesten ingenting, viser en ny rapport fra Framtiden i våre hender.

I høst har Framtiden i våre hender jobbet hardt for å skape oppmerksomhet rundt kjøttets klimapåvirkning, og at flere skal få øynene opp for at det er enkelt, godt og sunt å spise litt mindre kjøtt. Og i dag inntok vår kampanje «Jeg tar et kjøttkutt for klimaet» Stortinget!

Spiser du kjøtt, vil du antakelig ha spist 1 375 dyr før du forlater livet. Det kommer fram i en ny rapport fra Framtiden i våre hender.

Hvis alle nordmenn kutter ut kjøtt en middag i uka, tilsvarer det å fjerne 170.000 biler fra veiene.