Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til matkastelov!

361 000 tonn spiselig mat kastes årlig i Norge.
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Framtiden i våre hender ønsker en lov som pålegger matprodusenter og dagligvarebutikker å gi bort mat de ikke får solgt til veldedige formål.
Selina Juul har fått rockestjernestatus for kampen mot matsvinn
Nordmenn spiser 1203 dyr i løpet av livet, en liten nedgang fra i fjor.

Vi kan spare både penger og miljøet ved å redusere matsvinn, sier Elisabeth Riise Jenssen

Slik endte jeg med handlevogna og søppeldunken full av mat.
Skyldes økt kjøttproduksjon, mer bruk av kraftfôr, og kraftig fall i norsk kornproduksjon.
Foto: Creative Commons Steve Evans

Kvart år vert om lag 3 millionar landbruksarbeidarar forgifta av sprøytemiddel. Tidleg i desember vart 16 melonarbeidarar i det fattige latinamerikanske landet Honduras forgifta etter uverna arbeid med sprøytemiddlar, skriv Nationen.

- En svært god dag for nordmenns folkehelse og miljøet, sier Arild Hermstad.
Vil du har jordbær uten rester av sprøytemidler, må du velge økologiske bær. (Foto:  Sancho McCann / CC / Flickr)

95 prosent av både norske og utenlandske jordbær inneholder kjemiske sprøytemiddelrester. Vil du ha rene bær, må du velge økologiske jordbær. Her ser du hvor du kan kjøpe dem. 

Kutt i norsk kjøttproduksjon kan hjelpe miljø, selvforsyning og global matsikkerhet, viser ny rapport fra Framtiden i våre hender.

Før vi forlater livet vil hver og en av oss i snitt ha spist 6 okser og kuer, 28 griser, ca. 23 sauer og lam, litt over 3 rein og hjortedyr, 4 småvilt og 1288 kyllinger og annet fjørfe.

Jorda du kjøper på hagesenteret består av torv som graves ut fra myrer. Det gir store klimagassutslipp. Norske hageeiere blir lurt til å være miljøsvin, mener Framtiden i våre hender. 

Nidar har fjernet palmeoljen fra folkefavoritten Smash. En seier for forbrukermakten, mener Framtiden i våre hender.

Folket har talt: Bakteriefrykt fører til at nordmenn velger bort det hvite kjøttet. I år spiser vi ni millioner færre kyllinger enn vi gjorde i fjor.