Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Rema 1000 har bestemt seg for å kutte prisen på økologisk mat. – Vi ønsker å se om dette fører til mer salg, sier Rema-sjef Ole Robert Reitan.
Framtiden i våre hender har for tiden en debatt gående i Nationen med landbruksminister Brekk. Vi utfordrer ham på å skape et mer miljøvennlig norsk landbruk. Kjøtt og animalske produkter bidrar til ca. en femtedel av verdens klimagassutslipp. Mindre kjøttspising er et enkelt klimatiltak som monner.
Regjeringen fastholder i den nye landbruksmeldingen målet om 15 prosent økologisk produksjon og omsetning, men vil øke kjøttproduksjonen. Meldingen inneholder påfallende lite nytt og få forpliktende tiltak og konkrete virkemidler.
Offentlige virksomheter skal øke innkjøpene av økologiske matvarer framover. Dette kan regnes som et miljøkrav, ifølge Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi).
Norges klimagassutslipp skal reduseres kraftig, og landbruket må bidra. Å redusere kjøttproduksjon og kjøttforbruk er en effektiv måte å gjøre dette på, siden kjøttproduksjon alene står for nesten en femtedel av de globale klimagassutslippene.
Visste du at nordmenn legger beslag på halvannen gang mer jordbruksareal enn det som er tilgjengelig per person i verden?
En omfattende amerikansk studie gjort over 30 år konkluderer med at økologiske dyrkingsmetoder slipper ut betydelig mindre klimagasser, gir større avlinger, bruker mindre energi, forbedrer istedenfor å utarme jorda og er bedre for folks helse.
En tredjedel av maten som produseres og selges i Norge havner i søppelbøtta. Framtiden i våre hender håper regjeringens momsøkning på mat vil gi nordmenn et mer bevisst forhold til matkasting.
Plantevernmidler som brukes i matproduksjon og hager, kan utvikle ADHD hos barn. Forskere knytter midlene til en økning av tilstanden og anbefaler derfor økologisk mat.
Nye tall viser at det selges mer økologisk mat i Norge. – Det er flott, men vi har fremdeles et stykke igjen før vi er på nivå med Danmark og Sverige, sier Arild Hermstad.
Nå har det blitt trendy å spise mindre kjøtt. Det hevder Aftenpostens matskribent og blogger Yngve Ekern.

En ny avsløring viser at kjøttindustrien har sponset en rekke forskningsrapporter hvor konklusjonen er at vi må spise mer kjøtt. Framtiden i våre hender liker ikke at norske myndigheter råder oss til det samme.
Ifølge en ny FN-undersøkelse kan bønder i utviklingsland doble matproduksjonen i løpet av et tiår ved å benytte økologiske metoder. En slik økning vil også bidra til å dempe klimaendringene.