Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Menn kjøper økologisk mat av miljøhensyn og matens smak og kvalitet, kvinner fokuserer mer på dyrevelferd. Helsegevinst vurderes nokså likt av begge kjønn, viser en dansk undersøkelse.
Regjeringen vil aldri nå målsettingen om 15 prosent økologisk produksjon og salg innen 2020 hvis det ikke skjer noe drastisk.
Klimapåvirkning fra økologisk jordbruk er betydelig lavere enn fra konvensjonelt, ifølge en nyere svensk studie. Hovedårsaken er at økologisk landbruk ikke tillater bruk av kunstgjødsel.
«Alle» snakket om lavkarbo i 2011. Da er det kanske ikke overraskede at Arild Hermstads blogg om lavkarbo er den mest leste artikkelen på framtiden.no i 2011.
FNs mat- og landbruksorganisasjon FAO melder i ny rapport at det globale kjøttforbruket vil øke med 73 prosent, mens melkeprodukter vil øke med nesten 60 innen 2050. Årsakene er befolknings- og inntektsvekst.
I går varslet Rema 1000 kraftig priskutt på økologiske varer. Nå følger konkurrentene etter.
Rema 1000 har bestemt seg for å kutte prisen på økologisk mat. – Vi ønsker å se om dette fører til mer salg, sier Rema-sjef Ole Robert Reitan.
Framtiden i våre hender har for tiden en debatt gående i Nationen med landbruksminister Brekk. Vi utfordrer ham på å skape et mer miljøvennlig norsk landbruk. Kjøtt og animalske produkter bidrar til ca. en femtedel av verdens klimagassutslipp. Mindre kjøttspising er et enkelt klimatiltak som monner.
Regjeringen fastholder i den nye landbruksmeldingen målet om 15 prosent økologisk produksjon og omsetning, men vil øke kjøttproduksjonen. Meldingen inneholder påfallende lite nytt og få forpliktende tiltak og konkrete virkemidler.
Offentlige virksomheter skal øke innkjøpene av økologiske matvarer framover. Dette kan regnes som et miljøkrav, ifølge Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi).
Norges klimagassutslipp skal reduseres kraftig, og landbruket må bidra. Å redusere kjøttproduksjon og kjøttforbruk er en effektiv måte å gjøre dette på, siden kjøttproduksjon alene står for nesten en femtedel av de globale klimagassutslippene.
Visste du at nordmenn legger beslag på halvannen gang mer jordbruksareal enn det som er tilgjengelig per person i verden?
En omfattende amerikansk studie gjort over 30 år konkluderer med at økologiske dyrkingsmetoder slipper ut betydelig mindre klimagasser, gir større avlinger, bruker mindre energi, forbedrer istedenfor å utarme jorda og er bedre for folks helse.
En tredjedel av maten som produseres og selges i Norge havner i søppelbøtta. Framtiden i våre hender håper regjeringens momsøkning på mat vil gi nordmenn et mer bevisst forhold til matkasting.
Plantevernmidler som brukes i matproduksjon og hager, kan utvikle ADHD hos barn. Forskere knytter midlene til en økning av tilstanden og anbefaler derfor økologisk mat.