Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Torsdag 12. april behandler Stortinget landbruksmeldingen «Velkommen til bords». Her kan du lese brevet Framtiden i våre hender har sendt til alle våre folkevalgte.
Har du merket at det blir færre bier for hver sommer? Et kontroversielt sprøytemiddel kan være årsaken. Framtiden i våre hender har samlet inn 5000 underskrifter mot bruk av sprøytemidler. Skriv under du også!
Astrid Meland skriver 29. mars i VG at kortreist mat er en bløff, og at økologisk mat ikke alltid er bærekraftig eller sunnere. Hun heier fram den industrielle matproduksjonen, fordi den metter flere og gir billigere proteiner.
Mekanisk utbeinet kjøtt (MUK) er kjøtt som er igjen på bein og skrott etter at fileter og annet er skåret av. Bør vi spise dette kjøttet eller bør det kastes?
Kjøttproduksjon står for 18 prosent av verdens klimagassutslipp. Hvorfor er det da slik at kjøtt har redusert moms mens bensin har en høy CO2-avgift?
Mat som før var forbeholdt helg og fest, er blitt hverdagskost i Norge. Kjøtt selges til spottpris, og vi er blant verdens største forbrukere av den matvaren som står for nesten en femtedel av verdens samlede klimagassutslipp.
Aldri før har det blitt solgt så mye økologisk mat i Norge som i fjor. Foreldre er spesielt opptatt av å gi barna sine trygg og sunn mat, og salget av økologisk barnemat økte med hele 53 prosent.
Framtiden i våre hender inviterer til frokostdebatt om norsk kosthold og landbrukspolitikk. Bør vi spise mindre biff og bacon for klimaets skyld?
Den heløkologiske restauranten Maaemo i Oslo har blitt tildelt to Michelin-stjerner. Det betyr at restauranten er helt i verdensklasse.
Kasting av mat var temaet da Framtiden i våre henders lokallag på Ås, sammen med andre ungdomsorganisasjoner, serverte en fantastisk buffet laget av mat som ellers ville blitt kastet.
Menn kjøper økologisk mat av miljøhensyn og matens smak og kvalitet, kvinner fokuserer mer på dyrevelferd. Helsegevinst vurderes nokså likt av begge kjønn, viser en dansk undersøkelse.
Regjeringen vil aldri nå målsettingen om 15 prosent økologisk produksjon og salg innen 2020 hvis det ikke skjer noe drastisk.
Klimapåvirkning fra økologisk jordbruk er betydelig lavere enn fra konvensjonelt, ifølge en nyere svensk studie. Hovedårsaken er at økologisk landbruk ikke tillater bruk av kunstgjødsel.
«Alle» snakket om lavkarbo i 2011. Da er det kanske ikke overraskede at Arild Hermstads blogg om lavkarbo er den mest leste artikkelen på framtiden.no i 2011.
FNs mat- og landbruksorganisasjon FAO melder i ny rapport at det globale kjøttforbruket vil øke med 73 prosent, mens melkeprodukter vil øke med nesten 60 innen 2050. Årsakene er befolknings- og inntektsvekst.