Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Nordmenn kjøper stadig mer økologisk mat. Spesielt egg og barnemat har en markant vekst. Det viser nye tall fra Statens landbruksforvaltning.
VG, Aftenposten og NRK hadde neppe regnet med unison fordømmelse fra folkedypet etter å ha publisert oppskrifter med scampi, uten å nevne de negative konsekvensene for mennesker og miljø.
Afrikanske land trenger ikke bare bistand, men også å få solgt kvalitetsvarene sine i rike land. Derfor vil vi ha flere afrikanske varer i norske butikkhyller!

En vakker maidag i 2010 innkalte Yngve Ekern og Hege Ulstein til familieråd. De ville at familien skulle gjøre noe godt for miljøet.

Innen 2050 må majoriteten av klodens befolkning være vegetarianere, hevder anerkjente forskere i ny rapport.
Til å ale opp én kilo norsk oppdrettslaks, brukes det flere kilo utrydningstruet fisk. Det er en av grunnene til at oppdrettslaks ikke er bærekraftig.

Den ene mataktøren etter den andre fjerner nå miljøskadelig og usunn palmeolje fra sine produkter. Det skjer etter at norske forbrukere tydelig har gitt beskjed om at dette er noe de ikke ønsker i maten sin.

Nesten 20 prosent av verdens samlede klimagassutslipp kommer fra produksjonen av kjøtt og andre dyreprodukter. Å redusere kjøttforbruket er et enkelt klimatiltak som monner. Bli med!

Bærekraftig utvikling kan ikke realiseres uten at sult og underernæring blir utryddet. En tredel av all mat kastes. Skal verden klare å bekjempe sult innen 2050, må matkastingen reduseres kraftig.
En av tre økologiske matvarer koster det samme eller mindre enn de konvensjonelle alternativene, viser en ny undersøkelse. De billigste varene finner du hos Kiwi og Rema 1000.
Torsdag 12. april behandler Stortinget landbruksmeldingen «Velkommen til bords». Her kan du lese brevet Framtiden i våre hender har sendt til alle våre folkevalgte.
Har du merket at det blir færre bier for hver sommer? Et kontroversielt sprøytemiddel kan være årsaken. Framtiden i våre hender har samlet inn 5000 underskrifter mot bruk av sprøytemidler. Skriv under du også!
Astrid Meland skriver 29. mars i VG at kortreist mat er en bløff, og at økologisk mat ikke alltid er bærekraftig eller sunnere. Hun heier fram den industrielle matproduksjonen, fordi den metter flere og gir billigere proteiner.
Mekanisk utbeinet kjøtt (MUK) er kjøtt som er igjen på bein og skrott etter at fileter og annet er skåret av. Bør vi spise dette kjøttet eller bør det kastes?
Kjøttproduksjon står for 18 prosent av verdens klimagassutslipp. Hvorfor er det da slik at kjøtt har redusert moms mens bensin har en høy CO2-avgift?