Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Den ene mataktøren etter den andre fjerner nå miljøskadelig og usunn palmeolje fra sine produkter. Det skjer etter at norske forbrukere tydelig har gitt beskjed om at dette er noe de ikke ønsker i maten sin.

Nesten 20 prosent av verdens samlede klimagassutslipp kommer fra produksjonen av kjøtt og andre dyreprodukter. Å redusere kjøttforbruket er et enkelt klimatiltak som monner. Bli med!

Bærekraftig utvikling kan ikke realiseres uten at sult og underernæring blir utryddet. En tredel av all mat kastes. Skal verden klare å bekjempe sult innen 2050, må matkastingen reduseres kraftig.
En av tre økologiske matvarer koster det samme eller mindre enn de konvensjonelle alternativene, viser en ny undersøkelse. De billigste varene finner du hos Kiwi og Rema 1000.
Torsdag 12. april behandler Stortinget landbruksmeldingen «Velkommen til bords». Her kan du lese brevet Framtiden i våre hender har sendt til alle våre folkevalgte.
Har du merket at det blir færre bier for hver sommer? Et kontroversielt sprøytemiddel kan være årsaken. Framtiden i våre hender har samlet inn 5000 underskrifter mot bruk av sprøytemidler. Skriv under du også!
Astrid Meland skriver 29. mars i VG at kortreist mat er en bløff, og at økologisk mat ikke alltid er bærekraftig eller sunnere. Hun heier fram den industrielle matproduksjonen, fordi den metter flere og gir billigere proteiner.
Mekanisk utbeinet kjøtt (MUK) er kjøtt som er igjen på bein og skrott etter at fileter og annet er skåret av. Bør vi spise dette kjøttet eller bør det kastes?
Kjøttproduksjon står for 18 prosent av verdens klimagassutslipp. Hvorfor er det da slik at kjøtt har redusert moms mens bensin har en høy CO2-avgift?
Mat som før var forbeholdt helg og fest, er blitt hverdagskost i Norge. Kjøtt selges til spottpris, og vi er blant verdens største forbrukere av den matvaren som står for nesten en femtedel av verdens samlede klimagassutslipp.
Aldri før har det blitt solgt så mye økologisk mat i Norge som i fjor. Foreldre er spesielt opptatt av å gi barna sine trygg og sunn mat, og salget av økologisk barnemat økte med hele 53 prosent.
Framtiden i våre hender inviterer til frokostdebatt om norsk kosthold og landbrukspolitikk. Bør vi spise mindre biff og bacon for klimaets skyld?
Den heløkologiske restauranten Maaemo i Oslo har blitt tildelt to Michelin-stjerner. Det betyr at restauranten er helt i verdensklasse.
Mattilsynet vil åpne for mer sprøytemiddelrester i maten vår. Er det greit? Nei, mener Framtiden i våre hender, Oikos - Økologisk Norge og Grønn Hverdag. Bli med og si nei til mer gift i maten du også!
Kasting av mat var temaet da Framtiden i våre henders lokallag på Ås, sammen med andre ungdomsorganisasjoner, serverte en fantastisk buffet laget av mat som ellers ville blitt kastet.