Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Det norske klimaforliket er urealistisk, mener LO-sjefen Roar Flåthen. Kutt av klimagassutslipp i Norge blir for dyrt. Han spør: Hvorfor skal vi redusere egne utslipp når det koster oss mindre å betale for reduksjon i andre land? Her er våre svar:
Verdens miljøverndag bør bli fridag, mener Miljøpartiet i Hordaland. De får støtte av Framtiden i våre hender.
James Hansen, en av verdens ledende klimaforskere, innleder om den alvorlige globale klimasituasjonen. Han utfordrer paneldeltakere, politikere og publikum til debatt om Norges rolle.
Visste du at den norske regjeringen og Stortinget bryter Grunnloven? Nå blir det rettssak  - og Jens Stoltenberg er blant hovedpersonene på tiltalebenken. Lørdag 4. juni klokken 12.00!
Bruk kortreiste råvarer når du lager mat, de smaker som regel bedre. Det er rådet fra stjernekokkene Ole Martin Alfsen og Thomas Pettersen.
Kan Norge kombinere økonomisk vekst med klimakutt? Ja, mener Jens Stoltenberg. Nei, mener Arild Hermstad og Framtiden i våre hender.
Norske klimautslipp øker, og i 2010 var de på 53,7 millioner tonn CO2 –ekvivalenter. Tallene skulle vært 10 prosent høyere, for nordmenns flyreiser til og fra utlandet er ikke med i regnskapet.
Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) har evaluert norsk miljøpolitikk. Konklusjonen er at det er for billig å bruke bil i Norge.
Det gir resultater som merkes, både på Madagaskar og mange andre steder.
Hvem sa at russen bare er til bry for samfunnet? Guttene i «Wipeout» har kjøpt klimakvote til russebilen sin. Nå oppfordrer de andre russ til å gjøre det samme.
Mens nordmenn klager over høye strømpriser, er det andre som har minimalt med strøm. Norske husholdninger bruker i løpet av ett år nesten like mye strøm som 791 millioner afrikanere.
Naturen er ikke noe vi ustraffet kan skalte og valte med. Naturens helse er avgjørende for vår overlevelse som individer, som art og som kultur. Reddes ikke mine omgivelser, så reddes heller ikke jeg. Les foredrag av Biskop em. Finn Wagle på Besteforeldreaksjonens nettsider.
Framtiden i våre hender vil jobbe for innføringen av en klimalov i Norge. Vi trenger en klimalov som sikrer at politikerne tar de beslutningene som er nødvendige for å bringe de norske utslippene nedover, uavhengig av stemningsskifter.
Fredag 11. mars ble det klart at Arbeiderpartiet har gitt etter for miljøhensyn i kampen om Lofoten – det blir ikke en åpningsprosess for Lofoten, Vesterålen og Senja i denne stortingsperioden. Samtidig åpnes det for økt fart i åpningen av nye oljefelt i Norskehavet og Barentshavet.
Fra 2012 innfører EU klimakvoteplikt for flysektoren, og nå har EU-kommisjonen offentliggjort hvor mange kvoter som skal deles ut til selskapene. Framtiden i våre hender har beregnet at  kvoteplikten vil gjøre flybilletten Oslo-Bergen tur/retur tre kroner dyrere.