Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Visste du at den norske regjeringen og Stortinget bryter Grunnloven? Nå blir det rettssak  - og Jens Stoltenberg er blant hovedpersonene på tiltalebenken. Lørdag 4. juni klokken 12.00!
Bruk kortreiste råvarer når du lager mat, de smaker som regel bedre. Det er rådet fra stjernekokkene Ole Martin Alfsen og Thomas Pettersen.
Kan Norge kombinere økonomisk vekst med klimakutt? Ja, mener Jens Stoltenberg. Nei, mener Arild Hermstad og Framtiden i våre hender.
Norske klimautslipp øker, og i 2010 var de på 53,7 millioner tonn CO2 –ekvivalenter. Tallene skulle vært 10 prosent høyere, for nordmenns flyreiser til og fra utlandet er ikke med i regnskapet.
Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) har evaluert norsk miljøpolitikk. Konklusjonen er at det er for billig å bruke bil i Norge.
Det gir resultater som merkes, både på Madagaskar og mange andre steder.
Hvem sa at russen bare er til bry for samfunnet? Guttene i «Wipeout» har kjøpt klimakvote til russebilen sin. Nå oppfordrer de andre russ til å gjøre det samme.
Mens nordmenn klager over høye strømpriser, er det andre som har minimalt med strøm. Norske husholdninger bruker i løpet av ett år nesten like mye strøm som 791 millioner afrikanere.
Naturen er ikke noe vi ustraffet kan skalte og valte med. Naturens helse er avgjørende for vår overlevelse som individer, som art og som kultur. Reddes ikke mine omgivelser, så reddes heller ikke jeg. Les foredrag av Biskop em. Finn Wagle på Besteforeldreaksjonens nettsider.
Framtiden i våre hender vil jobbe for innføringen av en klimalov i Norge. Vi trenger en klimalov som sikrer at politikerne tar de beslutningene som er nødvendige for å bringe de norske utslippene nedover, uavhengig av stemningsskifter.
Fredag 11. mars ble det klart at Arbeiderpartiet har gitt etter for miljøhensyn i kampen om Lofoten – det blir ikke en åpningsprosess for Lofoten, Vesterålen og Senja i denne stortingsperioden. Samtidig åpnes det for økt fart i åpningen av nye oljefelt i Norskehavet og Barentshavet.
Fra 2012 innfører EU klimakvoteplikt for flysektoren, og nå har EU-kommisjonen offentliggjort hvor mange kvoter som skal deles ut til selskapene. Framtiden i våre hender har beregnet at  kvoteplikten vil gjøre flybilletten Oslo-Bergen tur/retur tre kroner dyrere.
Onsdag 9. mars blir det fakkeltog for et oljefritt Lofoten og Vesterålen i Oslo. Kan vi tillate at fiskebestander og natur på spill og at klimagassutslippene skal øke? Bør vi ikke heller jobbe for at framtiden blir fossilfri?
Arild Hermstad har ingen sympati med nordmenn som klager over høye bensinpriser. – Utslippene fra veitrafikken er et stort klimaproblem. Derfor bør bensinen i Norge koste over 20 kroner literen, mener Hermstad.
Endelig er ski-VM i gang, og målet er å bli det mest miljøvennlige skimesterskapet gjennom tidende. Framtiden i våre hender setter derfor pris på at arrangøren oppfordrer reisende til å kjøpe klimabillett fra www.mittklima.no.