Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Framtiden i våre hender har klaget Statoil inn til Forbrukerombudet for det vi mener er villedende markedsføring. Etter lang saksbehandling har Forbrukerombudet kommet fram til at Statoil ikke har gjort noe galt. Det er feil, mener Framtiden i våre hender.
– Norsk olje er renest i verden, påstår oljeminister Ola Borten Moe til stadighet. Det er feil.
Da For Better Days, et selskap som selger fornybar energi, ble klaget inn til Forbrukerombudet, reagerte ombudet lynkjapt og fikk reklamen stoppet. Ombudet bruker nå flere måneder på å behandle en liknende klage mot Statoil. – Forskjellsbehandling, mener Framtiden i våre hender og WWF.
I løpet av ett år slipper en nordmann ut 9,53 tonn CO2. I løpet av 11 dager slipper Jens Stoltenberg ut 27,76 tonn CO2.
Det er vanlig at forhandlingene går på overtid. Men årets klimaforhandlinger i Durban slo rekorden. Over ett døgn på overtid ble forhandlingene avsluttet og en ny avtale lå på bordet.
Hva skjer under de pågående klimaforhandlingene? Hvordan jobber miljøorganisasjonene og forhandlerene? Her får du oppdateringer og ferske videosnutter fra Durban i Sør-Afrika.
Besteforeldreaksjonen har fått med seg visesangeren Birgitte Grimstad i studio for å lage dobbeltskiven «Vi må bli gode mot menneskenes jord».
Oljeminister Ola Borten Moe lover at klimahensyn aldri vil kunne styre tempoet i oljeutvinningen. Framtiden i våre hender ber statsminister Jens Stoltenberg ta kontroll over sin oljehungrige statsråd.

Norge er kilden til mest utslipp av CO2 per person, foran land som Australia og Canada, viser ny forskning. Oljeeksporten gjør oss til verdens klimaversting.

Visste du at klimaendringene påvirker kvinner i større grad enn menn? Derfor er det viktig at  fond som finansierer klimatiltak tar hensyn til forskjellene mellom kjønnene.
Klimaforhandlingene er i år lagt til Durban i Sør-Afrika - fra 28. november til 9. desember. Gunnell Sandanger fra Framtiden i våre hender følger forhandlingene. Her er hennes vurderinger og forventninger til møtet.
Verdens land møtes i Durban 28. november til klimatoppmøte. Samme dag krever en samlet norsk samfunnsbevegelse at Statoil trekker seg ut av den klimaskadelige utvinningen av olje fra tjæresand i Canada.
Framtiden i våre hender mener Statoil bruker villedende og ulovlig reklame rettet mot barn i sin nye markedsføringskampanje. Nå har vi sendt klage hvor vi ber Forbrukerombudet stoppe Statoils reklame om det norske oljeeventyret.
Utbygging av monsterfunnet Avaldsnes er ikke forenelig med klimautfordringene, mener Framtiden i våre hender og en rekke ungdoms- og miljøorganisasjoner i alliansen Ny oljepolitikk. Alliansen varsler kamp mot utbyggingen av det enorme oljefunnet.
Visste du at norske selskap som er gode på klimarapportering også gjør det bra økonomisk?